Michele Bachmann kløjes i Elvis

Teaparty-bevægelsens topstykke Michele Bachmann ønskede i går Elvis tillykke med fødselsdagen på hans dødsdag. Ikke første gang hun klokker i det.

Den republikanske præsidentkandidat besøger en restaurant under sin kampagnetur i Spartanburg, South Carolina. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRICK COLLARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så skete det igen. Den amerikanske teaparty-dronning Michele Bachmann, der i sin jagt på den republikanske præsidentnominering ser ud til at have taget over, hvor Sarah Palin slap, klokkede godt og grundigt i det i går.

Da hun som led i sin præsidentkampagne gjorde stop ved en mindre restaurant i Spartanburg i South Carolina, ønskede hun en helt særlig person tillykke med fødselsdagen.

- Inden vi går i gang, lad os lige sige tillykke til Elvis Presley i dag, sagde Michele Bachmann, der er formand og grundlægger af teaparty-bevægelsens sammenslutning af kongresmedlemmer.

Elvis døde 16. august

Problemet med lykønskningen, der blev akkompagneret af Elivssangen 'The Promised Land', er bare, at 16. august var den dag, Elvis Presley's trætte krop gav op for 34 år siden.

En gæst på restauranten var hurtig til at råbe op til Michele Bachmann:

- Han døde i dag!

En information præsidentkandidaten ignorerede. I stedet gik hun i gang med sin tale.

Michele Bachmann forsøgte senere at råde bod på Elvis-brøleren, da hun snakkede med journalisterne, der følger hende hendes præsidentkampagne.

- Hvad os angår, lever han (Elvis red.) i vores hjerter, sagde hun ifølge AP.

Ikke den første historiske brøler

Det er ikke første gang, at Michele Bachmann jokker godt og grundigt i de historiske nælder. Da hun skød sin præsidentkampagne i gang, valgte hun sin hjemby Waterloo i staten Iowa, hvilket er et naturligt valg. Men hun erklærede samtidigt, at John Wayne også var fra Waterloo, og hendes kampagne deler hans ånd.

Desværre for Michele Bachmann havde hendes stab ikke researchet godt nok på, hvilken John Wayne der havde levet i Waterloo. Det vidste sig nemlig at være seriemorderen John Wayne Gacy Jr., som har mindst 33 unge mænds liv på samvittigheden.

Ved et såkaldt prøvevalg i den amerikanske svingstat Iowa vandt hun i lørdags en overbevisende sejr over sine republikanske modkandidater.

TV: Præsidentkandidat råber hurra på Elvis' fødselsdag