Michael Jackson, Liz Taylor og Marlon Brando flygtede sammen i lejet bil

Den er god nok; de flygtede fra New York i en lejet bil efter 11. september 2001, og Marlon Brando ville stoppe ved alle Kentucky Fried Chicken-restauranter.

Michael Jackson og Elizabeth Taylor fotograferet i New York, fire dage inden terrorangrebene fangede dem i byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEFF CHRISTENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elizabeth Taylor, Michael Jackson og Marlon Brando sammen i en lejet bil på flugt gennem flere stater fra terrorangrebene i New York …!? Nej, det er ikke manuskriptet til en langt ude b-film, men højst sandsynligt det surrealistiske syn, der mødte bilister på nogle af USA’s hovedveje i dagene efter 11. september 2001.

En opsigtsvækkende artikel i Vanity Fair fortæller historien om de tre nu afdøde megastjerners flugt fra New York, efter terrorangrebene havde lammet USA’s lufttrafik. Med hjælp fra forskellige kilder har det anerkendte amerikanske magasin rekonstrueret den utrolige historie.

 

Samlet for at se Jackson-koncert

Trioen var tilfældigvis samlet i New York, da de to Boeing 767'ere fløj ind i de ikoniske tårne. Michael Jackson havde i dagene inden givet to koncerter på det berømte spillested Madison Square Garden i hjertet af New York.

Kongen af pop havde inviteret sine to nære venner - skuespillerne Elizabeth Taylor og Marlon Brando - til New York for at overvære sine koncerter, skriver Vanity Fair.

 

Men da de to tårne faldt, var de tre superstjerner fanget i kaosset på Manhattan. Myndighederne lukkede for første gang i USA’s historie luftrummet over hele landet, efter det andet fly ramte det sydlige tvillingetårn. Umiddelbart samtidigt fik Michael Jackson et opkald fra en af sine nære saudi-arabiske venner, der advarede ham om, at flere angreb mod storbyen kunne være nært forstående.

 

Michael Jackson ville væk

Panisk ved udsigten til at være fanget på den terrorhærgede storby-ø, prøvede Michael Jackson desperat at flygte sammen med sine to venner, forklarer den tidligere barnestjerne Corey Feldman og en nære ven af Michael Jackson til Vanity Fair.

- Jeg kan huske, at Michael Jackson prøvede at få Elizabeth Taylor ud. Han undersøgte først muligheden for et privatfly. Han ville have tilladelse til at flyve ud – men alting var så surrealistisk. Jeg tog ikke med ham, fortæller den skuespilleren til magasinet.

 

 

Skør animationsfilm genfortæller trioens flugt fra New York.

Flugten ud af New York blev til at starte med vanskeliggjort, fordi Marlon Brando og Michael Jackson havde problemer med at forlade deres hotel, efter horder af fans havde blokeret hotellets garage.

 

 

Men det lykkedes de to kendisser at hente Elizabeth Taylor, der boede på et andet hotel på Manhattan. Herfra gik flugten i første omgang til New Jersey – en times kørsel fra New York, fortæller en af Michael Jacksons tidligere ansatte til Vanity Fair.

 

Fra New Jersey forsatte den umage trio flugten i en lejet bil, ’de selv kørte’, som Michael Jacksons medarbejder udtrykker det. Ifølge ham nåede de helt til Ohio, inden eventyret af ukendte årsager nåede til ende.

 

Marlon ville stoppe ved alle Kentucky Fried Chicken

Marlon Brando skulle efter sigende have irriteret sine to medrejsende godt og grundigt under den lange biltur. Den aldrende skuespiller insisterede nemlig på at stoppe ved alle rastepladser, der havde en Kentucky Fried Chicken- eller Burger King-restaurant.

Man kan kun gisne om det syn, der har mødt de måbende amerikanere på de forskellige rastepladser, når de tre megastjerner gjorde deres entre i deres udlejningsbil...

Vanity Fair har også forsøgt at få Elizabeth Taylors bekendte til at bekræfte historien om flugten fra New York. Men en kilde, magasinet har snakket med, fastholder, at Elizabeth Taylor i dagene efter angrebene blev i New York for at deltage i frivilligt arbejde tæt på Ground Zero. Men bladet har ikke kunne bekræfte den side af historien andre steder.