Michael Browns familie sagsøger byen Ferguson

Forældrene til Michael Brown, der i august blev skudt og dræbt af en politibetjent i Ferguson i USA, sagsøger byens myndigheder.

Læs mere
Fold sammen

USA: Sagen om den sorte Michael Brown, der i august blev skudt og dræbt af en hvid politibetjent i byen Ferguson, fortsætter i USA.

Torsdag valgte Michael Browns familie at sagsøge Ferguson for at stå bag »ukorrekt dødstilfælde« - på engelsk »wrongful death statute«. Det skriver CNN.

Ifølge anklageskriftet var der tale om en »unødvendig og urimelig« brug af magt i strid med USAs »forfatningssikrede ret til at leve«, da politibetjenten Darren Wilson 9. august skød og dræbte Michael Brown.

Anklagen er udover Ferguson også rettet mod Darren Wilson og den tidligere politichef i byen Thomas Jackson, som i sidste måned trak sig på grund af den kontroversielle sag.

Drabet på den 18-årige Michael Brown og den efterfølgende frifindelse af Darren Wilson ledte til store demonstrationer landet over.

For seks uger siden konkluderede det amerikanske justitsministerium yderligere ifølge CNN, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at sigte Darren Wilson for noget ulovligt i forbindelse med Michael Browns død, der angiveligt fandt sted, da Michael Brown forsøgte at fravriste betjenten en pistol.

Til gengæld viste undersøgelsen fra justitsministeriet, at det overvejende hvide politi i Ferguson har været præget af racisme i forholdet til indbyggerne.

Familien har søgt om at få 75.000 dollar - cirka 520.000 danske kroner - i erstatning.