MH17-ofre mindet i Amsterdam

Hundredvis af efterladte til de næsten 200 hollændere, der omkom, da passagerflyet MH17 styrtede ned over Ukraine i juli, var mandag samlet i Amsterdam for at mindes ofrene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

HOLLAND: Hundredvis af familiemedlemmer og venner til de mange hollandske passagerer, der døde, da flyet MH17 fra Malaysia Airlines styrtede ned over Ukraine 17. juli, var mandag samlet i den hollandske hovedstad, Amsterdam, for at mindes deres kære.

Samtlige 298 ombord på flyet blev dræbt i ulykken. 193 af dem var hollændere.

Under mandagens ceremoni, hvor blandt andre den hollandske konge, Kong Willem-Alexander, og landets premierminister, Mark Rutte, deltog, læste venner og pårørende ofrenes navne og alder op.

BBC rapporterer, at der var flere gange, hvor navnene på hele familier blev læst op.

»Deres liv var ikke levet til ende. Deres stemmer vil aldrig blive hørt igen. Deres tilstedeværelse, deres talenter, deres venskab og deres kærlighed - det hele er blevet taget fra jer. Bare sådan uden videre,« sagde premierminister Mark Rutte ifølge BBC.

MH17 styrtede ned over det østlige Ukraine, som er besat af prorussiske styrker. Siden styrtet har efterforskerne haft store vanskeligheder med at komme frem til området på grund af kampe mellem Ukraines hær og de prorussiske oprørere. Efterforskerne har dog konkluderet, at MH17 blev ramt af »objekter i høj fart«, før det eksploderede i luften.

Ukraine og Vesten har beskyldt prorussiske oprørere for med et russisk missil at stå bag nedskydningen - en anklage, som Rusland benægter.

Mandag sagde præsident Vladimir Putin, at Vestens påstande om, at prorussiske oprørere har forsøgt at forhindre efterforskerne i at finde ud af, hvad der skete med flyet, er »helt ubegrundede«. Han sagde samtidig, at Rusland bakker op om en komplet og upartisk undersøgelse af flystyrtet.