Mexico vil hjælpe illegale immigranter juridisk i USA

Mexico tager konsekvensen af Donald Trumps udtalelser om illegale indvandrere i USA.

epa05555988 A group of Mexicans gather to demonstrate against US Republican presidential candidate Donald Trump, in Mexico City, Mexico, 25 September 2016. Activists made a call for Mexicans in the US not to vote for Trump in the November US election, as they consider him a 'global threat'. EPA/Jorge Nunez Fold sammen
Læs mere
Foto: Jorge Nunez

Fra og med lørdag kan mexicanere, der er kommet illegalt ind i USA, søge retshjælp på et af de 50 mexicanske konsulater i landet.

Det sker som en konsekvens af præsident Donald Trumps trusler om at øge indsatsen for at få alle, der ikke opholder sig lovligt i landet, sendt tilbage til deres hjemlande.

Den mexicanske udenrigsminister, Luis Videgaray, er ifølge Reuters skuffet over, at den amerikanske præsident vil slå hårdere ned på dem, der opholder sig ulovligt i landet.

Videgaray mener, at det kan være en trussel mod den amerikanske økonomi, hvis man ikke længere kan trække på illegal arbejdskraft.

- Det bliver mere og mere tydeligt, at hvis man strammer lovene, vil det påføre landet en reel økonomisk skade.

- Det understreger bare nødvendigheden af en reform af immigrationslovgivningen, som en gang for alle fastslår de berørte personers juridiske status, siger han ifølge Reuters.

Pew Research Center anslår, at seks millioner uregistrerede mexicanere bor illegalt i USA.

Det svarer rundt regnet til to procent af befolkningen.

/ritzau/Reuters