Mexicansk politi anholder mistænkt for massakre

Den mistænkte skal have planlagt massakre på 72 migranter i byen San Fernando i 2010.

Arkivfoto: Mexicansk politi står vagt under eftersøgningen af en massegrav i 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/MEXICO

Mexico City. Politiet i Mexico har anholdt en mand, som menes at stå bag en af de værste massakrer på migranter under landets langvarige krig mod narkotika.

Den mistænkte skal ifølge en erklæring fra politiet have planlagt massakren på 72 migranter i byen San Fernando i delstaten Tamaulipas i august 2010.

Ligene blev fundet i en bygning på en øde beliggende ranch 145 kilometer fra grænsen til Texas.

De mexicanske sikkerhedsstyrker siger i en erklæring, at den mistænkte, hvis navn er opgivet som Martiniano de Jesus "N", angiveligt koordinerede massakren.

Massakren blev udført af bevæbnede mænd fra narkotikakartellet Zetas. Efterforskere har sagt, at migranterne blev dræbt, fordi de afviste at arbejde for kartellet.

Den 56-årige mistænkte, som også er efterlyst for andre nylige forbrydelser, blev anholdt på et hospital i Ciudad Victoria, som er hovedstaden i delstaten Tamaulipas.

Ofrene var overvejende migranter fra central- og sydamerikanske lande. De havde fået bind for øjnene og var blevet bundet, inden de blev stillet op af en mur og skudt ned.

Den anholdte står over for anklager om organiseret kriminalitet og bortførelser - blandt andet af en amerikansk statsborger.

Myndighederne siger, at den anholdte også er sat i forbindelse med drabet på aktivisten Miriam Rodrigues den 10. maj 2017.

Hun havde i årevis søgt efter sin forsvundne datter og fandt hendes lig. Miriam Rodrigues blev dræbt af mænd, der trængte ind i hendes hjem.

I 2011 blev 193 lig fundet begravet i San Fernando. De fleste af dem var migranter, som var blevet bortført fra busser og dræbt af narkokartellet Zetas.

Mange journalister er blevet truet til ikke at skrive om narkotikakartellerne i Mexico.

/ritzau/AP