Mexicansk narkobaron fanget efter årevis på flugt

Verdens mest eftersøgte narkobagmand er ikke længere på fri fod. Han blev fanget i hjemlandet Mexico efter 13 år på flugt.

Foto: EDGARD GARRIDO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MEXICO: Verdens mest eftersøgte narkobaron må forberede sig på et liv bag lås og slå, efter at han er blevet fanget under en fælles aktion mellem mexicansk og amerikansk politi.

Lørdag gik den mexicanske narkotikabagmand Joaquin »El Chapo« Guzman i politiets fælde, efter en 13 år lang menneskejagt, skriver AFP.

Den 56-årige Guzman er en af sit hjemlands rigeste mænd og har i flere år stået i spidsen for Mexicos største narkokartel ved navn Sinaloa, som står bag indsmugling af stoffer til USA, Europa og Asien. Han blev fanget på et hotel i den mexicanske ferieby Mazatlan, angiveligt uden at der blev udvekslet så meget som et eneste skud. Forud for anholdelsen er gået flere ugers intensiv jagt på manden.

»Vi har aktivt fulgt efter ham i de seneste fem uger. På grund af presset flygtede han til Mazatlan inden for de seneste par dage,« siger en anonym mexicansk politibetjent til AFP.

USA havde udlovet en dusør på fem millioner dollar, svarende til cirka 28 millioner kroner, for oplysninger, som kunne føre til Guzmans anholdelse. Hans håndlangere menes at stå bag meget af den narkovold, der har plaget Mexico igennem flere år, og som har kostet tusindvis af mennesker livet.

Politiet mente først, at han gemte sig i et andet hus i Mexico, men han var allerede flygtet, da huset blev stormet. Det viste sig, at bygningen havde ekstra tykke vægge og et underjordisk flugtsystem, fortæller den anonyme politikilde.