Mexicansk narkobaron bryder igen ud fra topsikret fængsel

Den rige og magtfulde mexicanske narkobaron Joaquin Guzman er igen flygtet fra et topsikret fængsel.

Arkivfoto fra 2014, hvor mexicansk militær har fanget Joaquin Guzman. Nu er han på fri fod igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO GUZMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev anset for at være en afgørende anholdelse i den verdensomspændende kamp mod narkotika, da den berygtede narkobaron Joaquin Guzman blev anholdt i 2014 efter at have været på flugt i årevis.

De mexicanske myndigheder kunne dog kun holde på den berygtede kartelleder i halvandet års tid, inden han for anden gang flygtede fra et topsikret fængsel.

Da Joaquin Guzman, med tilnavnet »El chapo« på dansk »den korte« eller »stumpen«, var på fri fod, blev han anset for en af verdens mest eftersøgte personer. Han flygtede i 2001 fra et mexicansk fængsel efter at have bestukket vagter og gemt sig i en vasketøjskurv.

Den 168 cm høje narkobaron er flere gange figureret over magasinet Forbes liste over de rigeste og mest magtfulde mennesker på kloden.

Han har i årevis stået i spidsen for narkokartellet Sinaloa og deltaget i blodige kampe om blandt det nordamerikanske narkomarked.

Han har desuden opnået en nærmest legendarisk status, og der er skrevet flere sange om ham.

Ifølge CNN er Guzmans narkovirksomhed spredt over USA, Europa, Australien og det vestlige Afrika.

I lørdags bidrog Guzman igen til fortællingen om ham selv ved at flygte fra Altiplano-fængslet, der ligger uden for Mexico City.

Han blev sidst set, da han skulle i bad. Nu kan han skrive flugtkonge på CVet.

Da han sidst var på fri fod, udlovede USA en dusør på fem millioner dollar for informationer, der kunne føre frem til den frygtede narkokonge. Det svarer i dag til over 30 millioner kroner.