Metallica er efter otte år klar med helt nyt album

Den amerikanske rockgruppe udgiver i november sit første studiealbum siden 2008.

Den amerikanske rockgruppe Metallica udgiver i november sit første studiealbum siden 2008. Her ses bandets danske medlem Lars Ulrik på trommer i et arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske rockband Metallica, hvor danske Lars Ulrich svinger trommestikkerne, udsender om et par måneder sit første album i otte år med nye sange.

Siden det seneste studiealbum, "Death Magnetic", kom i 2008, har gruppen udsendt flere livealbums.

Det er 11. gang, at de fire musikere har været i studiet for at indspille en række helt nye sange. Albummet lanceres i november og får titlen "Hardwired ... To Self-Destruct", oplyser Metallica torsdag i Los Angeles.

- Det findes faktisk! Vi ved, at det har været længe undervejs, men i dag er vi stolte over at kunne introducere jer for "Hardwired ... To Self-Destruct", skriver bandet på Facebook.

I april udsendte Metallica et livealbum til ære for de personer, der blev dræbt i voldsomme angreb i november i Paris.

Alle sange på pladen er optaget på spillestedet Le Bataclan i den franske hovedstad. Det var her, at 90 mennesker mistede livet, da selvmordsbombere skød omkring sig og detonerede bomber under en koncert med Eagles of Death Metal.

Albummet har titlen "Liberte, Egalite, Fraternite, Metallica! - Live at Le Bataclan. Paris, France - June 11th, 2003" med henvisning til Frankrigs nationalmotto "frihed, lighed og broderskab".

Metallica blev dannet i 1981 i Los Angeles og er siden blevet et af verdens mest succesfulde rockbands med millioner af solgte albums.

/ritzau/AFP