Merkels udfordrer forsøgt afpresset med filippinsk rengøring

Ukendte gerningsmænd har forsøgt at afpresse de tyske socialdemokraters kanslerkandidat, Peer Steinbrück.

Steinbrück er blevet forsøgt presset til at opgive sit kandidatur til kansler-posten med henvisning til, at familien skulle have fået udført illegal rengøringshjælp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan-Philipp Strobel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: De tyske socialdemokraters kanslerkandidat, Peer Steinbrück, har angiveligt været udsat for et forsøg på afpresning.

Ifølge den tyske avis Bild har Steinbrücks bedre halvdel, Gertrud, modtaget et brev, der opfordrer hende til at overbevise hendes mand til at trække sit kandidatur.

Hvis Steinbrück ikke trak sig senest 10. september, ville det ifølge afpresseren blive afsløret, at parret har beskæftiget en filippinsk rengøringshjælp, der opholdt sig illegalt i landet.

Arbejdede for svigermor

Gertrud Steinbrück bekræfter over for Bild, at hun i 1999 havde en filippinsk rengøringshjælp ansat nogle måneder, men hun afviser, at det var et illegalt ansættelsesforhold.

Den kvindelige rengøringshjælp havde tidligere gjort rent for Gertrud Steinbrücks mor, men da Gertrud Steinbrück ville hyre hende selv, fik hun at vide, at filippinerens mand havde mistet sin arbejdstilladelse.

Gertrud Steinbrück fortæller til Bild, at hun derefter gjorde det klart over for den filippinske rengøringshjælp, at hun ikke kunne hyre hende sort.

»Afpresseren og andre borgere skal være klar over, at Steinbrück-familien ikke lader sig afpresse,« siger Gertrud Steinbrück ifølge Bild.

Kæmper mod Merkel

En talsmand for Peer Steinbrück siger til nyhedsbureauet dpa, at Steinbrück har anmeldt afpresningsforsøget til politiet.

66-årige Peer Steinbrück kæmper for at blive Tysklands næste kansler ved forbundsdagsvalget 22. september. Ifølge meningsmålinger er han dog fortsat bagud på point i forhold til den siddende kansler, Angela Merkel.