Merkels parti CDU nedkæmper højreparti i Niedersachsen

Kommunalvalg i Niedersachsen blev en nedtur for det indvandrekritiske parti AfD efter sidste uges sejr i Mecklenburg-Vorpommern.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbundskansler Angela Merkels konservative CDU, der har været under pres fra det indvandrerkritiske AfD, klarede sig lidt bedre end forventet ved kommunalvalget i den tyske delstat Niedersachsen søndag.

Efter stemmerne er talt op mandag morgen, står CDU til 34,4 procent af stemmerne. Det socialdemokratiske SPD ender på 31,2 procent og De Grønne med 10,9 procent.

Det højreorienterede AfD, som har været den store overraskelse i tysk politik, opnåede kun 7,8 procent.

Kommunalvalget i Niedersachsen blev fulgt med stor interesse i hele Tyskland. Det bliver set som en prøve på Merkels evne til at regere videre efter sidste uges ydmygende nederlag ved delstatsvalget i Mecklenburg-Vorpommern.

Her havnede CDU på tredjepladsen efter SPD og AfD. Valget i Mecklenburg-Vorpommern blev tolket som et stort gennembrud for AfD, der har modstand mod EU og indvandring som mærkesager.

Merkel har været udsat for hård kritik af, at hun sidste år tillod over en million flygtninge og migranter at komme til Tyskland.

Ved sidste kommunalvalg i Niedersachsen i 2011 fik CDU 37 procent af stemmerne. Hovedstaden i Niedersachsen er Hannover.

/ritzau/dpa