Merkel vil drøfte valg og asylpolitik på partikongres

Angela Merkels CDU skal på kongres forberede sig på næste års valg, som kansleren forventer bliver barsk.

Merkels beslutning om at lade omkring 900.000 migranter og flygtninge komme til Tyskland sidste år har kostet hende en del opbakning blandt vælgerne. På CDU's kongres tirsdag og onsdag skal hun finde ud af, hvordan hun vinder noget af den opbakning tilbage. Scanpix/Tobias Schwarz Fold sammen
Læs mere

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, meddelte i sidste måned, at hun genopstiller til en fjerde regeringsperiode ved forbundsdagsvalget næste efterår.

Derfor skal hun på CDU's kongres tirsdag og onsdag forsøge at samle sine konservative partifæller, ligesom at hun skal forsøge at genvinde noget af den popularitet, som har lidt et knæk under flygtningekrisen i Europa.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Merkels beslutning om at lade omkring 900.000 migranter og flygtninge komme til Tyskland sidste år har således kostet hende en del opbakning blandt vælgerne.

Ved delstatsvalget i Berlin i september fik CDU kun 18 procent af stemmerne.

Det er partiets værste resultat i byen - både før og efter Murens fald i 1989.

CDU har mistet mange af sine stemmer til det indvandringskritiske parti Alternative für Deutschland (AfD), der fik 14 procent af stemmerne ved valget i Berlin.

Forud for kongressen signalerede Angela Merkel mandag, at CDU vil skærpe partiets holdning til asyl, når medlemmerne mødes til den årlige partikongres. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

På kongressen vil CDU's medlemmer desuden debattere en resolution med titlen "At orientere sig i svære tider - for et vellykket Tyskland og Europa".

Det sker, mens Storbritannien forbereder sit exit fra EU, Rusland tester Nato-alliancen, og flere sydeuropæiske lande kæmper for at overleve økonomisk.

Kongressen finder sted i Essen. Det er en tidligere industriby med en arbejdsløshed på 11,6 procent - det dobbelte af landsgennemsnittet - og der hvor Merkel først blev valgt til formand for CDU i 2000.

Siden den 62-årige forbundskansler i november meddelte, at hun genopstiller, har CDU oplevet fremgang.

En meningsmåling foretaget af Emnid og offentliggjort søndag viste, at opbakningen til den konservative blok, der tæller CDU og dets søsterparti, CSU, er steget med to procentpoint til 37 procent.

Det er den største tilslutning siden januar, og den voksende opbakning får Merkel til at ligne en vinder af valget til september næste år.

/ritzau/