Merkel: Vi må lære at leve med russiske hackerangreb

Tyskland har været udsat for det hidtil mest omfattende cyberangreb. Det var rettet mod Deutsche Telekom.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hackerangreb fra Rusland er nu så almindelige, at Tyskland må lære at acceptere dem som en del af dagligdagen, siger forbundskansler Angela Merkel ifølge Reuters tirsdag.

Udtalelsen kommer, efter at forbundsrepublikken har været udsat for det hidtil mest omfattende cyberangreb.

Merkel siger, at hun ikke ved, hvem der stod bag hackerangrebet, som medførte, at omkring en million af Deutsche Telekoms kunder mistede deres netforbindelse.

- Men sådanne cyberangreb eller hybridkonflikter, som de kaldes i Rusland, er nu en del af hverdagen, og vi må lære at leve med dem, siger den tyske regeringschef.

Deutsche Telekom har sagt, at omkring 900.000 af deres brugere blev generet af hackerangrebet, som blev indledt søndag og som fortsatte mandag.

Ifølge en talsmand for Deutsche Telekom var der tale om et forsøg på at vinde kontrol over forbrugeres routere for at bruge dem i et endnu mere omfattende internetangreb.

Lederen af Tysklands efterretningstjeneste advarede tirsdag om, at russiske hackere måske vil forsøge at skabe uro og usikkerhed under forbundsdagsvalget næste år.

- Det kan undergrave den demokratiske proces, hedder det i en advarsel fra efterretningstjenestens chef, Bruno Kahl, i et interview med dagbladet Süddeutsche Zeitung.

- Vi har beviser på, at nogle af de cyberangreb, som finder sted, ikke har andet formål end at skabe politisk usikkerhed. De, der står bag, ønsker at skabe tvivl om legitimiteten af selve den demokratiske proces, siger han.

Ledende tyske politikere har tidligere advaret om, at russiske softwareprogrammer kan blive anvendt på sociale medier til at udbrede falske nyheder med henblik på at manipulere valgkampen.

/ritzau/Reuters