Merkel trækker i nødbremsen for landets fodboldfans: Nu sættes genåbningen på pause

Over 1.000 nye smittede om dagen har fået Angela Merkel til at sætte genåbningen af Tyskland på pause. Der skal ikke lettes flere restriktioner, indtil virussen er under kontrol igen.

Den tyske Bundesliga var blandt de første store fodboldligaer, som blev lukket tilbage på stadionerne for at spille, efter at coronaviruspandemien lukkede store dele af fodboldverdenen ned i foråret. Til september begynder fodboldsæsonen igen, men det bliver i første omgang fortsat uden publikum. En stigning i antallet af smittede sætter Tysklands genåbning på pause. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wolfgang Rattay/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det daglige antal af nye coronasmittede i Tyskland er tilbage på et niveau, som ikke er set siden maj.

Derfor er forbundskansler Angela Merkel nu klar til at trække i nødbremsen og sætte Tysklands genåbning på pause, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Det kan betyde, at fodboldfans stadig kan have lange udsigter til at komme på stadion for at se Bundesliga-holdene spille, når fodboldsæsonen begynder igen om knap en måned.

Bundesligaen har ellers kæmpet for at måtte lukke publikum tilbage på stadion – med social afstand til hinanden og uden alkoholsalg – men det har forbundskansleren nu afvist indtil videre, skriver Bild.

Fredag og lørdag blev der begge dage registreret over 1.400 nye smittede. Og mandag aften skrev tyske Focus, at antallet af nye smittede det seneste døgn var på 948.

Det er et højt tal, særligt fordi der efter weekenden ofte kan være lidt efterslæb i indrapporteringen af smittetal. Det vil sige, at der kan vise sig at være registreret flere smittede i løbet af søndag, end tallene lige nu viser.

Angela Merkel har ifølge dpa udtrykt bekymring over udviklingen i smittetallene, men er stadig overbevist om, at udviklingen er til at håndtere.

Kigger man på udviklingen på tværs af Europa, er antallet af smittede i flere lande lige nu stigende med klart flest smittede per 100.000 indbyggere i Spanien.

I Italien er der ti smittede per 100.000 indbyggere, i Tyskland er der 16, i Storbritannien 19. Men i Spanien er tallet lige nu på 116.

I Sverige er tallet på 38, og i Danmark er der 31 smittede ud af 100.000 indbyggere, ifølge det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse, skriver Focus.

Den tyske Bundesliga var en af de første store fodboldligaer, som fik lov til at vende tilbage til stadion i Europa, efter coronaviruspandemien lukkede store dele af fodboldindustrien ned tidligere i år.