Merkel og SPD udtrykker vilje til at enes om ny regering

Konservative og socialdemokrater starter fem dages forhandlinger om tysk regering flere måneder efter valg.

Leader of the Christian Democratic Union (CDU) and the acting German Chancellor Angela Merkel and Social Democratic Party (SPD) leader Martin Schulz shakes hands before exploratory talks about forming a new coalition government at the SPD headquarters in Berlin, Germany, January 7, 2018. REUTERS/Hannibal Hanschke Fold sammen
Læs mere
Foto: HANNIBAL HANSCHKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Berlin. Tysklands store partier er mødt op til forhandlinger om at fortsætte deres samarbejde i regeringen, og parterne udtrykte søndag formiddag vilje til at nå i mål.

Forbundskansler Angela Merkel siger, hun er optimistisk inden de fem dage lange møder.

Her skal hendes konservative CDU og det bayerske søsterparti CSU og det socialdemokratiske SPD finde ud af, om de kan finde et fælles grundlag til at danne regering på.

SPD's formand, Martin Schulz, lader forstå, at han ikke er mødt op med ultimative krav.

CSU's leder, Horst Seehofer, siger, at humøret er i top før forhandlingerne. Han mener, at partier er nødt til at nå frem til enighed.

Tyskland har de sidste fire år været regeret af en stor koalition af de tre partier.

Men ved valget i september fik SPD sit ringeste resultat siden Anden Verdenskrig. Det fik Schulz til at erklære, at SPD ville gå i opposition.

Det tvang Merkel ud i regeringsforhandlinger med det liberale FDP og miljøpartiet De Grønne. Men forsøget kollapsede midt i november.

Det fik efterfølgende SPD til at signalere, at det ville genoverveje sin beslutning om at holde sig ude af den næste regering.

/ritzau/Reuters