Merkel og Sarkozy mødes til krisesnak

Frankrigs præsident skal mandag holde møde på sin hjemmebane med den tyske kansler, hvor de to EU-topledere skal diskutere situationerne i Grækenland og Syrien.

Syrien og Grækenland er på programmet, når Merkel og Sarkozy mødes i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIER HOSLET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske kansler, Angela Merkel, tager mandag på besøg hos den franske præsident, Nicolas Sarkozy, i Paris.

Her skal de to europæiske topledere diskutere en bedre økonomisk koordination af det kriseramte EU, og den kritiske situation i Syrien vil også blive vendt dagen efter, at der igen har været blodbad med 56 ofre i det konflikthærgede land.

Efter snakken, som bliver uden for kameraernes linser, stiller de op til et fælles interview med franske og tyske tv-stationer.

- Mødet er dedikeret til at udbygge det fransk-tyske samarbejde på alle områder, lyder det fra den franske præsident i en udtalelse.

Begge ledere nyder stor respekt i hinandens lande. Merkel giver offentligt sin støtte til Sarkozy, som skal ud i kampen om genvalg til april, og franskmændene ser den tyske kansler som en troværdig leder, der er i stand til at håndtere eurozonens gældskrise. Hun kan derfor være med til at øge Sarkozys troværdighed på det økonomiske område.

Mødet finder sted, mens Grækenland endeligt skal tage stilling til, om landet vil takke ja til en økonomiske redningspakke mod strenge krav om nedskæringer fra EU, og den franske finansminister, Francios Baroin, forklarer, at Merkels besøg er for at sikre, at EUs to hovedaktører er på linje med hinanden.

- Vi er de to vigtigste bidragsydere (til eurozonen), og er der ikke enighed mellem Frankrig og Tyskland, er det sikkert, at Europa ikke bare langsomt taber terræn i den internationale konkurrence, men at det også ender i kaos, siger han til radiostationen Europe 1 radio.

- Ingen aftale mellem de to betyder ingen motor.