Merkel: Islam tilhører Tyskland

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, udtaler på baggrund af terrorangrebet i Frankrig og den voksende tilslutning til Patriotiske Europæere mod Islamiseringen af Vesten, at islam tilhører Tyskland.

TYSKLAND: Mens demonstranter mandag aften samles i flere tyske byer for at protestere mod det, de ser som en igangværende islamisering af Vesten, udtaler den tyske kansler, Angela Merkel, at islam »tilhører Tyskland«. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Angela Merkel har besøg af den tyrkiske premierminister, og hun opfordrer til dialog mellem religioner.

Udtalelsen kommer efter terrorangrebet i Frankrig, hvor muslimske ekstremister har skudt og dræbt 17 personer og dermed båret brænde til det bål, som tyske modstandere af indvandring har tændt under navnet Pegida. Pegida står for Patriotiske Europæere mod Islamiseringen af Vesten, og ved bevægelsens demonstration i Dresden sidste mandag var der 18.000 tilhængere på gaden.

Udtalelsen om, at islam tilhører Tyskland, kom første gang fra Angela Merkels forgænger, Christian Wulff, der i 2010 sagde det samme. Dengang udløste udtalelsen en heftig debat.

Angela Merkel er meget skeptisk over for Pegida og har tidligere sagt, at bevægelsen består af folk med »had i deres hjerter«. Desuden har kansleren slået fast, at hendes regering gør alt, hvad den kan, for at immigranter bliver succesfuldt integreret i Tyskland uanset religiøse tilhørsforhold.

Den tyske og den tyrkiske regering vil fremover holde regelmæssige møder. Næsten to ud af tre af Tysklands fire millioner muslimer kommer fra Tyrkiet. Omkring halvdelen af dem er tyske statsborgere.