Merkel besøger katastroferamt område

Den tyske kansler Angela Merkel besøger tirsdag det katastroferamte område i Sydtyskland og lover at støtte området med flere hundrede millioner kroner.

Den tyske kansler Angela Merkel besøger her gennem byen, Passau i Tyskland, der er ramt af de voldsomme oversvømmelser i Centraleuropa. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREAS GEBERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: Tirsdag ankom kansler Angela Merkel til byen Passau i Bayern som led i en rejse rundt til flere forskellige byer i Sydtyskland, som er hårdt plaget af oversvømmelser. Regeringschefen er klar med 50 millioner euro i hjælp til området, svarende til cirka 372 millioner kroner, skriver spiegel.de.

Sammen med delstatens ministerpræsident, Horst Seehofer, som var iført lange gummistøvler, inspicerede kansleren Passaus massive oversvømmelser og ødelæggelser. Foruden regeringens håndsrækning på 372 millioner kroner, forventes det, at også delstaten vil yde hjælp til området med et lignende beløb.

Dermed ser det ud til, at opfordringerne fra Jürgen Dupper, borgmester i Passau i delstaten Bayern, er blevet hørt. Han udtaler til spiegel.de, at »byen forventer hurtig, omfattende og effektiv hjælp og ikke mindst penge«.

Angela Merkel fik også syn for sagen, da hun fra en helikopter vurderede, hvor stort et område, der er oversvømmet i Bayern. Omfanget af skaderne chokerede kansleren.

»Vi troede, at oversvømmelserne i 2002 var ekstreme, men vi må erkende, at den her situation er endnu mere dramatisk,« siger Merkel til spiegel.de.

Efter sit besøg i Bayern rejser kansleren videre til delstaten Sachsen, der ligger ved den tjekkiske grænse, hvor man også har lidt under store oversvømmelser.

Oversvømmelserne i det sydlige og østlige Tyskland nåede deres højeste mandag, og i Passau blev rekordvandstanden fra 1954 slået, og store dele af byen er således oversvømmet.