Merkel aflyser besøg efter gidseltagning

Den tyske kansler aflyser besøg i Ingolstadt, hvor en bevæbnet mand menes at holde tre personer fanget på rådhuset.

En forhandlergruppe fra tysk politi er i kontakt med gerningsmanden, men det er uklart, hvilke eventuelle krav han stiller til forhandlerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARC MÜLLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: Forbundskansler Angela Merkel har aflyst et planlagt besøg til den sydtyske by Ingolstadt mandag eftermiddag på grund af en gidseltagning, der i øjeblikket udspiller sig på byens gamle rådhus.

Ifølge tyske medier er forbundskansleren blevet enig med Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer, om at aflyse det planlagte besøg, der skulle finde sted i forbindelse med hendes valgkampsturné.

Det er angiveligt en bevæbnet mand, som har taget tre personer som gidsler på rådhuset. En forhandlergruppe fra tysk politi er i kontakt med gerningsmanden, men det er uklart, hvilke eventuelle krav han stiller til forhandlerne. Politiet mener dog ikke, at der er nogen umiddelbar forbindelse mellem gidseltagningen og det nu aflyste besøg fra forbundskansleren.

Byens borgmester skal ikke være blandt gidslerne, men en af hans stedfortrædere menes at være i gidseltagerens varetægt.

Foruden gerningsmanden og hans gidsler er rådhuset evakueret, og politiet har afspærret et større område i byen.