Merkel åbner for straffesag efter Erdogan-satire

Der er delte meninger i den tyske regeringskoalition om, hvordan Tyskland skulle reagere på tyrkisk anmodning

Jan Böhmermann har i sit satiriske TV-program bl.a. sagt om den tyrkiske præsident Erdogan, at »hans testikler stinker slemt af döner«. Böhmermann gjorde selv opmærksom på, at det ifølge tysk straffelov er strafbart at fornærme udenlandske statsoverhoveder, og embedsmænd vurderer i disse dage, om der kan rejses sag mod ham. Arkivfoto: Jörg Carstensen/AFP Fold sammen
Læs mere

Berlin: Forbundskansler Angela Merkel accepterer Tyrkiets anmodning om at retsforfølge en komiker, som har læst et groft digt op om Tyrkiets præsident, skriver dpa.

Merkel siger, at der har været delte meninger i den tyske regeringskoalition om, hvordan Tyskland skulle reagere på den tyrkiske anmodning om en straffesag mod komikeren Jan Böhmermann.

Komikeren læste på tysk tv 31. marts et digt op, hvori han anklagede præsident Erdogan for at deltage i dyresex og se børneporno, mens han begik overgreb mod kurdere og kristne.

Jan Böhmermann vidste godt, at han skubbede til grænserne for ytringsfrihed i Tyskland, blandt andet fordi landet har et forbud mod fornærmelser af fremmede statsoverhoveder.

Merkel siger, at det er vigtigt, at Tyrkiet respekterer ytringsfrihed og pressefrihed.

/ritzau/dpa