Mere end 200 flygtninge ankommet til Malmø

I løbet af natten er cirka 230 asylansøgere ankommet til Malmø. Dansk politi har mistet kontrollen med adskillige flygtninge, men det vides endnu ikke, om der er tale om de samme personer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste par dage er tog efter tog med flygtninge og migranter ombord ankommet til Danmark, men også hos vores naboer på den anden side af Øresund mærker man flygtningestrømmen.

Siden mandag eftermiddag er 230 asylansøgere ankommet til Malmø, størstedelen i løbet af natten, skriver det svenske nyhedsbureau TT ifølge netavisen unt.se.

»Mange er ganske udmattede. Men det er gået godt, de har fået senge og tag over hovedet,« siger beredskabsansvarlig ved Migrationsverket i Malmø Rexhep Hajrizi,til TT.

Han fortæller også, at flere frivillige organisationer er mødt op på Centralstationen i Malmø for at hjælpe med at tage imod de nyankomne, og at en del flygtninge har valgt at tage toget videre til Stockholm og Göteborg.

Ifølge bt.dk har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i Danmark mistet kontakten med cirka 300 af de 800 flygtninge, man har antruffet i politikredsen siden søndag.

Om det er de flygtninge, der nu bliver registreret i Sverige, vides endnu ikke. Men mange af flygtningene ytrede angiveligt ønske om, at de gerne ville videre til Sverige, og ifølge politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der en vis risiko for, at de er blevet hjulpet videre fra Danmark.

»I forbindelse med, at vi har brugt natten til at få styr på situationen, er der et antal personer, der er blevet hjulpet væk fra området,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

»Det må i vores optik alt andet lige betyde, at der er nogle borgere, der har trodset lovgivningen og hjulpet de her folk væk, selv om vi var ude og sige, at det rent faktisk er ulovligt,« siger Kim Kliver.