Mere end 2.000 russere har tilsluttet sig Islamisk Stat

Ifølge den russiske sikkerhedstjeneste har omkring 2.400 russiske statsborgere tilsluttet sig Islamisk Stat i blandt andet Syrien. Samtidig vil Kreml ikke afvise, at Rusland vil sende tropper til det krigshærgede land, hvis den syriske regering beder om det.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOUNIS AL-BAYATI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring 2.400 russiske statsborgere kæmper lige nu for militante grupper fra Islamisk Stat (IS). Det oplyser chefen for den russiske sikkerhedstjeneste, Sergei Smirnov, ifølge Reuters.

Nyhedsbureauet RIA citerer ifølge Reuters chefen for at sige, at der i alt er omkring 3.000 borgere fra Centralasien, som kæmper med grupper fra IS. Samtidig siger Sergei Smirnov, at antallet af migranter og flygtninge, der flygter fra Mellemøsten til Europa, kun forventes at stige, og at det udgør en »stor trussel« for Rusland.

»Påstanden om, at Moskvas støtte påvirker i situationen i Syrien negativt - og strømmen af flygtninge i særdeleshed - er ikke sand. Det skyldes udbredelsen af IS i regionen,« sagde han.

Storpolitisk er Rusland Syriens største støtte, og landene har været allierede siden den kolde krigs dage.

Senest har en talsmand fra Kreml fredag udtalt, at Rusland vil overveje at sende tropper til Syrien, hvis den syriske regering beder om det.

»Hvis der kommer en forespørgsel (fra Syrien, red.), så vil det i en kontekst af en bilateral dialog naturligvis blive diskuteret og overvejet,« sagde talsmanden Dmitry Peskov og tilføjede:

»På nuværende tidspunkt er det svært at tale hypotetisk.«

Det syriske militær, som har mistet meget terræn til oprørerne i løbet af den mere end fire år lange borgerkrig, er begyndt at benytte luft- og landvåben, som Rusland har skænket Syrien, skriver Reuters.