Mens pengene strømmede ind mistede fire livet i Beirut

Uroen fortsatte i går i Beirut, hvor fire blev dræbt og 35 såret i sammenstød mellem pro-Hizbollah demonstranter og regeringstro kræfter på Beiruts Arabiske Universitet.

JERUSALEM: Mens Libanons poltiske ledelse i går var i Paris, til den storstillede donorkonference der skal hjælpe det trængte land på fode igen, fortsatte uroen hjemme i Beirut.

De studerende i Beirut bekrigede hinanden med pæle, sten og møbeldele i fortsættelse af tirsdagens stridigheder, som anses for at være Libanons værste, siden borgerkrigen fra 1975-1990 raserede landet.

Pansrede køretøjer med libanesiske tropper rullede ind på universitetscampusen for at skille parterne ad. Men urolighederne spredte sig til gaderne omkring universitetet, hvor studerende smadrede biler og kæmpede i timevis. Stridighederne opstod efter sigende, da regeringstro sunnimuslimske studerende kom op at diskutere med Hizbollah-støtter i universitets cafeteria.

Senere blandede folk fra det omkringliggende kvarter sig på begge sider af striden, og politiet sendte tåregas ind over mængden for at dæmpe gemytterne.

Det libanesiske militær indførte i aftes udgangsforbud efter klokken 20.30 lokal tid for at ligge en dæmper på urolighederne.

Kampene illustrerer Libanons vanskeligheder med at bevare roen under magtkampen mellem den pro-syriske opposition, der ledes af det shiamuslimske parti Hizbollah og den allierede kristne leder Michel Aoun, og den pro-vestlige regering med premierminister Fouad Siniora i spidsen. Sinioras koalition af sunnimuslimske, drusiske og kristne partier støttes af Libanons stærkeste sunnimuslimske leder Saad al-Hariri. Oppositionen forlanger at få mere politisk magt og forsøger at vælte regeringen for at få det. Mange iagttagere frygter, at volden kan føre Libanon lukt ind i en ny borgerkrig.