Mens orkanen Irma raser: Kvinde måtte føde sit barn hjemme uden hjælp

En kvinde fra Miami i Florida måtte føde et barn uden hjælp fra sygehuspersonale eller myndigheder, da uvejret afholdt folk fra at nå frem til hende.

Oversvømmelser forårsaget af orkanen Irma.  Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN YANG

Klokken 3:23 søndag nat amerikansk tid, modtog alarmcentralen et opkald fra en kvinde. Hun fortalte, at hun var gravid og havde fødselsveer. Det skriver Washington Post.

Kvinden bor i Little Haiti i Miami, Florida, og som er plaget af orkanen Irma, og på grund af de stærke vinde og ødelæggelserne var udrykningspersonalet ikke i stand til at besøge hende.

I stedet måtte kvinden tale over telefonen med ambulancefolk og en læge fra et hospital i Miami, som guidede hende igennem sin egen fødsel heriblandt, hvordan hun skulle føde moderkagen og klippe navlestrengen.

Alarmcentralen i Miami modtog mere end 430 opkald fra kl. 7 lørdag morgen amerikansk tid til søndag morgen. Udrykningen reagerede på alle opkald indtil midnat.

Lørdag morgen havde kvinden fra Miami født en pige, som meddeles at være sund og rask. Barnet blev bragt på hospitalet, efter stormen havde lagt sig.

Orkanen Irma meldes at bevæge sig fra Miami på Floridas østkyst til Tampa på vestkysten. Irma, som før var af den næstkraftigste type, kategori 4, er blevet nedjusteret til en kategori 1-orkan.

I en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus, beskriver præsident Donald Trump officielt orkanen som en katastrofe og giver dermed Florida mulighed for at få statslig hjælp. Til nyhedsbureauet AP siger han, at han ikke er interesseret i omkostningerne, men at han kun er interesseret i at hjælpe menneskeliv.

Ifølge ABC News er dødstallet i USA blevet opjusteret til fem i stedet for tre. To personer er politibetjente, som omkom i et traffikuheld forårsaget af orkanen, meddeler politiet i Palm Beach county i Florida. I orkanens rute over Caribien er 27 mennesker blevet meldt dræbt.