Mens folk flygter for livet: Plyndringer hærger i kølvandet på Irma

Adskillige personer er blevet anholdt efter stormen Irmas rasen i Florida, USA, hvor huse og butikker står tomme efter beboere og ejere er flygtet. Politiet minder om, at tyveri er et dårligt karrierevalg.

Miami, Florida, U.S. September 10, 2017. REUTERS/Stephen Yang Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN YANG

Mindst 32 personer er blevet anholdt for indbrud rundt om i Florida, der for tiden ligger øde i kølvandet på orkanen Irma. Flere af indbruddene er sket i forladte forretninger og hjem, som er blevet evakueret. Det fortæller bl.a. lokalmediet NBC Miami.

En teenager er blevet skudt af en politibetjent fra Florida, og en mand er varetægtsfængslet efter et indbrud i et hjem. I Orlando brød to personer ind i en sportsbutik og stjal våben, inden de blev mødt af en politienhed.

Indbruddene har fået politiet til at advare folk, der skulle se tyveri som en hurtig mulighed for at tjene nogle penge.

»At ryge i fængsel på grund af et par sko er et ret dårligt valg,« siger politichef i Fort Lauderdale politi i en meddelelse og tilføjer:

»Bliv hjemme og se efter jeres elskede og vær taknemmelig for, at de er i sikkerhed.«

Mange mennesker har forladt de mest udsatte steder i bl.a. Miami op til orkanen Irma. Derfor står mange hjem og butikker også øde, og myndighederne i USA har fortalt, at millioner af mennesker kan være uden strøm.

Stormen var i starten var en kategori 4-orkan, og det har fået USA’s præsident Donald Trump til at udtale, at stormen er ”som et stort monster”. Efterfølgende er den dog blevet nedjusteret til en kategori 1-orkan, og bevæger sig langsomt mod Floridas vestkyst.

De mange meldinger om tyverier har fået politiet i Miami til at udsende et Tweet, hvori de opfordrer til at kontakte dem over telefonen, hvis man oplever tyveri i butikker eller hjem.