Mens du sov: Svensk politi optrevler sadistisk netværk af pædofile mænd

USA mærkede konsekvensen af en dag uden indvandrere, Danske Astralis er klar til knockoutrunde i Las Vegas, Statue af Fidels nære ven García Márquez er afsløret i Cuba

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svensk politi optrevler sadistisk netværk af pædofile mænd

Svensk politi har optrevlet et netværk af pædofile i Sverige. Det rapporterer Dagens Nyheter.

Således slog den nationale indsatsstyrke til mod flere adresser i det centrale Sverige onsdag og torsdag.

Syv mænd mellem 50 og 70 år er blevet anholdt på baggrund af intensiv efterforskning og telefonaflytning. De mistænkes alle for grove og sadistiske overgreb mod børn.

- Der er tale om meget grov og sadistisk børnemishandling. Jeg har aldrig hørt om noget lignende i Sverige før, siger en kilde med kendskab til efterforskningen til Dagens Nyheter.

Politiets nationale operative afdeling, NOA, modtog et tip om en af de mistænkte mænd i efteråret. Manden har tidligere været mistænkt for seksuelle overgreb mod et barn.

Flere af de mistænkte har mødt hinanden via en telefontjeneste. Her har samtalerne blandt andet handlet om såkaldte "snuff-film", hvor ofrene - i dette tilfælde børn - voldtages til døde.

- De har blandt andet detaljeret beskrevet, hvordan børn misbruges og dræbes med grove sadistiske metoder. Det handler udelukkende om tortur, siger kilden med kendskab til efterforskningen.

Ifølge Dagens Nyheter er det fortsat uvist, om de mistænkte har diskuteret fantasier, eller om de har været involveret i sådanne forbrydelser på nogen måde.

Nogle af de mistænkte har angiveligt også talt om at "bestille" børn fra udlandet til seksuel udnyttelse.

NOA har ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt, men politiet holder ifølge den anonyme kilde et pressemøde "om kort tid", skriver Dagens Nyheter.

Anholdelserne af de syv mænd har været planlagt i flere uger.

/ritzau/

Danske Astralis er klar til knockoutrunde i Las Vegas

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevin C. Cox.

De fem unge danskere på Counter Strike-holdet Astralis har natten til fredag dansk tid kvalificeret sig weekendens finalerunder ved turneringen Dreamhack Masters i Las Vegas i USA.

- Vi er først og fremmest glade for at sikre os play offbilletten allerede. Sejren betyder, at vi ikke skal spille fredag, hvor andre hold er ude i en alt eller intet-runde, men vi kan altså forberede os optimalt til finalespillet i weekenden, siger Astralis-spilleren Andreas ”Xyp9x” Højsleth i en pressemeddelelse.

De afgørende kampe afvikles i den legendariske MGM Grand Arena og forventes at tiltrække op til 5000 tilskuere.

Og muligvis kommer de til at overvære et rent dansk opgør mod landsmændene på holdet North, der senere fredag lokal tid har chancen for at kvalificere sig til finalerne.

- Uanset hvem, vi møder, bliver det virkelig tough, men vi har bevist, at vi kan slå alle, hvis vi holder fokus, så selvfølgelig går vi efter at nå finalen. Og at vinde den hvis vi når så langt, siger Andreas Højsleth.

Den samlede præmiepulje er på 450.000 dollar. Vinderholdet får 200.000 dollar eller cirka 1,4 millioner danske kroner.

Rejser Astralis hjem fra kasinobyen i Nevada med det beløb, er det holdets anden store gevinst i år.

I slutningen af januar vandt danskerne ELeague Major-finalen i USA. Med sejren fulgte en præmie på 500.000 dollar - eller næsten 3,5 millioner kroner.

E-sport ser for tiden ud til at vokse sig større og større. Flere professionelle danske hold i verdenseliten har tiltrukket sig stor opmærksomhed fra både publikum og investorer.

/ritzau/

USA mærkede konsekvensen af en dag uden indvandrere

Torsdag blev mange immigranter rundt om i USA hjemme fra skole og arbejde. Det gjorde de for at vise, hvor vigtige de er for den amerikanske økonomi.

Over hele landet holdt mange restauranter således lukket torsdag som en del af protesten mod præsident Donald Trumps - i manges øjne dårlige - behandling af indvandrere.

Nogle holdt lukket, fordi der ikke var personale nok til at åbne, andre holdt lukket i solidaritet med de mange ofte hårdtarbejdende og lavt betalte immigranter.

Alene i Washington D.C. holdt omkring 70 restauranter og et ukendt antal fastfoodspisesteder lukket på grund af personalemangel.

Også mange skoler holdt lukket på grund af manglende personale, og fordi mange elever ikke mødte op. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ved ikke at møde op på arbejde ville indvandrere illustrere, hvor afhængigt det amerikanske samfund er af dem for at kunne fungere.

Foruden i Washington D.C. var der torsdag meget stille i restauranter og butikker i Philadelphia, New York City, San Francisco, Chicago, Los Angeles og Boston.

Et museum i Massachusetts fjernede sågar alle kunstværker skabt eller doneret af immigranter.

Papirløse indvandrere udgør omkring ni procent af alle ansatte i hotel- og restaurationsbranchen i USA. Det viser tal fra Pew Research Center.

Mindst 11 millioner mennesker lever som illegale indvandrere i USA. De fleste kommer fra latinamerikanske lande.

Minister for indenlandsk sikkerhed John Kelly oplyste mandag, at amerikanske betjente den seneste uge havde anholdt flere end 680 mennesker, der befinder sig illegalt i USA.

Et dekret udstedt af præsident Donald Trump prioriterer udvisning af indvandrere, der er "tiltalt for enhver kriminel handling" og ikke kun dømte.

Donald Trump har lovet at deportere mellem to millioner og tre millioner indvandrere med en plettet straffeattest.

/ritzau/

Statue af Fidels nære ven García Márquez er afsløret i Cuba

En bronzestatue af den verdensberømte colombianske forfatter og nobelpristager i litteratur Gabriel García Márquez er torsdag blevet afsløret i Cubas hovedstad, Havana.

Statuen - i naturlig størrelse - er en hyldest til forfatteren, som gennem en menneskealder havde et tæt forhold til Cubas afdøde revolutionshelt og mangeårige leder, Fidel Castro.

Men den er ifølge nyhedsbureauet AFP også en hyldest til Cuba for at have støttet Colombias fredsaftale med oprørsgruppen Farc.

Aftalen, der faldt endeligt på plads sidste år, kastede for øvrigt Nobels fredspris af sig til Colombias præsident, Juan Manuel Santos.

Skulptøren José Ramón Villa Soberón har ifølge mediet Prensa Latina ladet sig inspirere af det øjeblik, Márguez i 1982 modtog Nobelprisen i litteratur i Stockholm.

Mens mange af de tilstedeværende var iført kjole og hvidt med ordner og medaljer, så mødte Márquez op iført en traditionel landlig påklædning fra sin hjemegn.

Statuen viser forfatteren med en stak bøger i den ene hånd og en rose i den anden i samme kostume.

Afsløringen af statuen finder sted samtidig med den 26. internationale litteraturfestival i Havana, der slutter søndag.

Det helt rette øjeblik, mener skulptøren.

Márquez hyldes under festivalen, fordi han i år ville være fyldt 90 år, og samtidig er det 50 år siden, at han udgav et af sine mest kendte værker - "100 års ensomhed".

Colombias ambassadør i Cuba fortæller til Prensa Latina, at Márquez "elskede at besøge Havana".

Det er tidligere beskrevet, hvordan Fidel Castro og Márquez siden slutningen af 1970'erne havde opbygget et tæt venskabeligt forhold, efter at de tilfældigvis havde mødt hinanden på et hotel.

I forbindelse med Castros død i november sidste år fortalte en lektor i latinamerikanske studier til The Guardian, at Castro ofte fik manuskripter tilsendt fra Márquez til gennemlæsning.

Gabriel García Márquez forblev angiveligt indtil sin død i 2014 tilhænger af den cubanske revolution. Uanfægtet af de brud på menneskerettigheder, som Fidel Castros styre og hans efterfølgere i årevis er blevet beskyldt for.

/ritzau/

Samsung-arving anholdt for rolle i korruptionsskandale

Samsung-arvingen Jay Y. Lee er fredag lokal tid blevet anholdt i Sydkoreas hovedstad, Seoul, for sin påståede rolle i en omfattende korruptionsskandale med forbindelser til landets suspenderede præsident, Park Geun-hye.

Det oplyser anklagemyndigheden i landet ifølge nyhedsbureauet AFP.

48-årige Jay Y. Lee er en del af Samsungs øverste ledelse og søn af Lee Kun-hee, som er bestyrelsesformand i gruppen.

Ifølge anklagemyndigheden har den sikret sig beviser mod Jay Y. Lee.

- Vi anerkender begrundelsen og nødvendigheden af anholdelsen, udtaler en dommer fra byretten i Seoul i en erklæring ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Anklagerne mener, at Samsung har betalt i alt 43 milliarder won - eller godt 263 millioner kroner - i bestikkelse til virksomheder og fonde med tilknytning til præsidentens veninde Choi Soon-sil.

Det skulle være sket for at sikre regeringens opbakning til en fusion mellem to af Samsung-gruppens virksomheder.

Den 60-årige Choi er den centrale person i sagen omkring den suspenderede præsident Park Geun-hye, der i øjeblikket afventer en rigsretssag.

Choi har kendt Park gennem fire årtier.

De to nægter sig skyldige i alle anklager. Det samme gør Samsung og Jay Y. Lee.

- Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at sandheden kommer frem under fremtidige retsmøder, skriver Samsung ifølge Reuters i en erklæring efter Lees anholdelse.

Bestikkelsen omfatter ifølge anklagerne blandt andet Samsungs sponsorat af dressurrytteren Chung Yoo-ras karriere. Den unge kvinde er datter af Choi Soon-sil og har siddet varetægtsfængslet i Aalborg siden 2. januar.

Chung Yoo-ra blev anholdt af Nordjyllands Politi 1. januar på baggrund af en international efterlysning via Interpol.

/ritzau/