Mens du sov: Politi anholder 680 illegale indvandrere på en uge

Amerikanske betjente anholdt i sidste uge flere end 680 mennesker, der befinder sig illegalt i USA, FNs Sikkerhedsråd fordømmer Nordkoreas seneste missiltest og Trumps nye finansminister vil have lavere skatter. Få overblikket over nattens historier her.

John Kelly, til højre, kalder operationerne, der har ført til de 680 anholdelser, for rutine. Præsident Donald Trumps dekret fra 26. januar prioriterer udvisning af indvandrere, der er "tiltalt for enhver kriminel handling" og ikke kun dømte. AFP PHOTO / Brendan Smialowski Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

Politi anholder 680 illegale indvandrere i USA på en uge

Washington D.C.. Amerikanske betjente anholdt i sidste uge flere end 680 mennesker, der befinder sig illegalt i USA.

Det oplyser minister for indenlandsk sikkerhed i USA John Kelly mandag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

John Kelly kalder operationerne, der blev gennemført i mindst 12 delstater, for "rutine og i overensstemmelse med normale operationer, der udføres af amerikanske immigrations- og toldmyndigheder".

Rettighedsgrupper betegner derimod operationerne som "razziaer" og siger, at der er tale om langt mere gennemgribende operationer end de, der blev udført under tidligere præsident Barack Obama.

Obama blev dog også kritiseret, efter at han i 2012 deporterede flere end 40.000 mennesker - det er flere, end nogen anden præsident har deporteret på et enkelt år.

John Kelly oplyser i en erklæring, at 75 procent af de anholdte indvandrere har en plettet straffeattest. Det gælder alt fra drab til spirituskørsel.

Han understreger samtidig, at operationerne er målrettet folk, der har overtrådt udlændingelovgivningen.

Ifølge ICE, der er den ansvarlige myndighed for anholdelser af immigranter samt deportationer, har flere af de anholdte ignoreret ordrer om udvisning fra USA.

Præsident Donald Trumps dekret fra 26. januar prioriterer udvisning af indvandrere, der er "tiltalt for enhver kriminel handling" og ikke kun dømte.

Også indvandrere, der ulovligt modtager offentlig forsørgelse, og indvandrere, der har givet falske identifikationspapirer til en offentlig myndighed, vil blive udvist.

Donald Trump har lovet at deportere mellem to millioner og tre millioner indvandrere med en plettet straffeattest.

På et pressemøde med den canadiske premierminister, Justin Trudeau, mandag sagde Trump, at hans administration havde "gjort et virkelig godt stykke arbejde" med de seneste anholdelser af immigranter.

/ritzau/

FN's Sikkerhedsråd fordømmer Nordkoreas seneste våbentest

New York. FN's Sikkerhedsråd fordømmer mandag Nordkoreas seneste test af et ballistisk missil. Samtidig opfordrer rådets medlemslande til at skærpe indsatsen for at håndhæve sanktionerne mod det isolerede styre.

Søndagens missiltest var den første direkte konfrontation med det internationale samfund, siden USA's nye præsident, Donald Trump, flyttede ind i Det Hvide Hus 20. januar.

På et pressemøde mandag sagde den amerikanske præsident følgende:

- Det er klart, at Nordkorea er et stort, stort problem, og vi vil håndtere det meget konsekvent.

Topembedsmænd fra det japanske, sydkoreanske og amerikanske militær holdt mandag et telefonmøde.

Her blev de enige om at fordømme Nordkoreas missiltest. De kalder testen "en klar krænkelse" af adskillige af sikkerhedsrådets resolutioner.

Samtidig bekræfter USA's forsvarsministerium sin "stålfaste forpligtigelse til at støtte Japan og Sydkorea sikkerhedsmæssigt."

FN's Sikkerhedsråd oplyser ikke, hvilke nye initiativer der skal indføres over for Nordkorea.

FN har siden 2006 indført sanktioner mod styret på grund af dets test af atomvåben og ballistiske missiler.

- Medlemmerne af sikkerhedsrådet beklager alle Nordkoreas aktiviteter med ballistiske missiler, herunder disse nye affyringer, lyder det i en erklæring fra rådet.

I erklæringen henviser sikkerhedsrådet også til en testaffyring 19. oktober.

Ifølge Japan, der indkaldte til mødet i FN's Sikkerhedsråd sammen med Sydkorea og USA, er man tilfreds med resultatet af mødet.

- Der var en enstemmig fordømmelse af affyringen og bekymring over situationen. Vi er naturligvis nødt til at implementere den robuste og stærke resolution, som vi allerede har, siger Koro Bessho, der er Japans FN-ambassadør.

Han henviser til en resolution, der blev vedtaget i december som svar på Nordkoreas atomprøvesprængning i september.

Resolutionen var rettet mod Nordkoreas eksport af kul og metal og skulle koste styret omkring 800 millioner dollar om året.

/ritzau/Reuters

Senatet godkender Mnuchin som Trumps finansminister

Washington D.C.. Det amerikanske senat har mandag godkendt Steven Mnuchin som landets nye finansminister.

Den 53-årige Mnuchin, der blandt andet har arbejdet for investeringsbanken Goldman Sachs, blev bekræftet som finansminister med stemmerne 53 for og 47 imod i Senatet, hvor Republikanerne har flertallet.

Senator Joe Manchin fra West Virginia var den eneste af forsamlingens demokratiske medlemmer, som stemte for Mnuchin.

Det bliver nu op til Steven Mnuchin at stå i spidsen for at gennemføre præsident Donald Trumps løfter om en skattereform samt en delvis afvikling af de strammere regler, som de amerikanske banker og finanssektoren blev underlagt i kølvandet af finanskrisen.

Udsigten til løsere tøjler i form af en deregulering har fået kurserne på de store amerikanske banker og finansselskaber til at stige på Wall Street.

Steven Mnuchin forlod Goldman Sachs i 2002.

/ritzau/Reuters

Trumps nye finansminister vil kæmpe for lavere skatter

Washington D.C.. Det amerikanske senat har mandag godkendt Steven Mnuchin som landets nye finansminister.

Dermed har præsident Donald Trump fået udfyldt en af sin regerings vigtigste poster.

- Mnuchin vil kæmpe for skattenedsættelser for middelklassen og for (at sikre, red.) industriarbejdspladser, siger Trump efter Senatets beslutning.

Den 53-årige Mnuchin, der blandt andet har arbejdet for investeringsbanken Goldman Sachs, blev bekræftet som finansminister med stemmerne 53 for og 47 imod i Senatet, hvor Republikanerne har flertallet.

Senator Joe Manchin fra West Virginia var den eneste af forsamlingens demokratiske medlemmer, som stemte for Mnuchin.

Umiddelbart efter afstemningen blev Mnuchin blevet taget i ed som finansminister af vicepræsident Mike Pence.

I sin første udtalelse som minister fastslår Mnuchin, at han vil bruge embedet til at "skabe flere arbejdspladser, bekæmpe terroraktiviteter og finansiering" af disse.

Det bliver nu op til Steven Mnuchin at stå i spidsen for at gennemføre præsident Donald Trumps løfter om en skattereform samt en delvis afvikling af de strammere regler, som de amerikanske banker og finanssektoren blev underlagt i kølvandet af finanskrisen.

Udsigten til løsere tøjler i form af en deregulering har fået kurserne på de store amerikanske banker og finansselskaber til at stige på Wall Street.

Steven Mnuchin forlod Goldman Sachs i 2002.

/ritzau/Reuters

Politi sigter kone og stedsøn for drab på KKK-leder

Leadwood. Konen og stedsønnen til den dræbte leder af Ku Klux Klan Frank Ancona er mandag blevet sigtet for drab, efter at liget af KKK-lederen blev fundet ved en flod i delstaten Missouri lørdag.

Det rapporterer BBC.

Politiet mener, at 51-årige Frank Ancona blev skudt og dræbt af stedsønnen, da han torsdag lå og sov i sit hjem i Leadwood godt 100 kilometer syd for St. Louis.

Konen og stedsønnen er også sigtet for at have manipuleret med fysiske beviser.

Politiets efterforskere mener blandt andet, at konen har forsøgt at fjerne og skjule beviser, herunder blod på gerningsstedet.

Frank Ancona blev meldt savnet af sin arbejdsgiver fredag, da han ikke dukkede op på arbejde. Herefter udsendte hans 44-årige kone en bøn på Facebook, om at han ville komme tilbage.

Men lørdag blev liget af Frank Ancona, der kaldte sig selv en "imperialistisk troldmand", fundet af en familie, der var ude at fiske ved en flod nær den lille by Belgrade.

Politiet mener, at stedsønnen har fragtet liget af Frank Ancona de godt 30 kilometer i sin bil fra hjemmet til floden, hvor han har efterladt liget.

Før Frank Anconas lig blev fundet, havde hans kone fortalt politiet, at han var ude af staten på grund af et leveringsjob. Hun fortalte også, at hun havde i sinde at lade sig skille fra ham, når han kom tilbage.

Frank Ancona var medlem af Traditionalist American Knights of the Ku Klux Klan, der beskriver sig selv som en "hvid patriotisk kristen organisation med rødder tilbage til Ku Klux Klan i det tidlige 20. århundrede".

- Vores mission er at bevare vores hvide kultur og arv, men også at være relevante i forhold til de begivenheder, der finder sted i vores land i dag, står der i en erklæring på organisationens hjemmeside.

Både konen og stedsønnen er blevet varetægtsfængslet uden mulighed for løsladelse mod kaution.

/ritzau/

Dommer blåstempler USA's erstatningssag mod Lance Armstrong

Washington D.C.. En dommer har mandag banet vejen for, at de amerikanske myndigheder kan gå videre med en stor erstatningssag mod den tidligere cykelrytter Lance Armstrong.

Det amerikanske justitsministerium kræver en erstatning på 100 millioner dollar - 700 millioner danske kroner - fra den tidligere syvdobbelte Tour de France-vinder.

Han er anklaget for at have snydt den amerikanske regering, da han kørte for holdet U.S. Postal Service, der var sponsoreret af det amerikanske postvæsen.

Mandagens afgørelse, der blev truffet af en dommer ved en distriktsdomstol i Washington D.C., er et stort nederlag for Lance Armstrong, der havde krævet, at sagen blev afvist.

Han mener, at beskyldningerne imod ham er grundløse, og at U.S. Postal Service drog fordel af Lance Armstrongs lukrative sponsoraftale.

Det argument afviste dommeren i en 37 sider lang redegørelse for sin afgørelse.

Dommeren mener, at det nu må være op til en jury at beslutte, hvorvidt Armstrong skal stå til ansvar over for de eventuelle skader, han har pådraget USA.

U.S. Postal Service betalte i sin tid mere end 220 millioner kroner til Lance Armstrongs nu konkursramte virksomhed Tailwind Sports Corporation.

Lance Armstrongs tidligere holdkammerat Floyd Landis sagsøgte i 2010 Armstrong for svindel. Den amerikanske regering tilsluttede sig siden søgsmålet.

Lance Armstrong fik i 2012 frataget alle sine syv sejre i Tour de France, efter at det amerikanske antidopingagentur (USADA) anklagede ham for aktivt at have deltaget i et af de mest sofistikerede dopingprogrammer, sportens verden nogensinde har set.

Efter i årevis at have afvist alle anklager om dopingmisbrug og efter at have modtaget en livstidskarantæne indrømmede Lance Armstrong i 2013 endelig, at han havde taget doping i sin karriere.

Det skete i et interview med den amerikanske talkshowvært Oprah Winfrey.

/ritzau/AFP