Mens du sov: Fire er omkommet i flystyrt i boligområde i Californien

Fire mennesker er omkommet i et flystyrt i Californien. I Kina nærmer lønningerne sig de sydeuropæiske. Og i Sydney er en hund blevet spist af en haj. Få overblik over nattens nyheder her.

Et mindre fly styrtede mandag ned i to huse i et boligområde i Riverside omkring 85 kilometer sydøst for Los Angeles, der her ses på billedet. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON

Fire omkommer i flystyrt i boligområde i Californien

Fire mennesker bekræftes døde, efter at en mindre flyvemaskine mandag styrtede ned i et boligområde i byen Riverside i den amerikanske delstat Californien.

Det oplyser myndighederne i området ifølge CNN.

Flyet, der var af typen Cessna 310, styrtede ned under en kilometer nordøst for lufthavnen i Riverside. Det oplyser Ian Gregor, der er talsmand for de føderale luftfartsmyndigheder.

Flyet var netop lettet fra lufthavnen og havde kurs mod San Jose.

Chefen for brandvæsenet i byen, Michael Moore, oplyser, at flyet havde fem mennesker om bord, da det ramte to huse, der menes at være beboet.

Det er ifølge myndighederne stadig uvist, hvem de omkomne er.

- Vi har ikke været i stand til at afklare, om de var ofre fra boligerne eller fra flyvemaskinen, siger Michael Moore ifølge CNN.

Han tilføjer, at passagererne på flyet var i Californien for at deltage i en konkurrence for cheerleadere.

To voksne og tre teenagere var om bord på flyet, og der er ifølge talsmanden tale om en familie.

En af passagererne - en teenager - blev slynget ud af flyet. Hun er blevet behandlet på det nærmeste hospital for mindre kvæstelser.

Ulykken skete mandag omkring klokken 16.40 lokal tid.

Myndighederne vil nu undersøge, hvad der var årsag til ulykken.

Riverside ligger omkring 85 kilometer sydøst for Los Angeles.

/ritzau/

 

En 3,5 meter lang haj har angrebet en staffordshire terrier, som var hoppet i vandet efter en pind. Hunden er væk. Fold sammen
Læs mere
Foto: © David Gray / Reuters.

Haj snupper hund ved strand i Sydney

En hund, som var løbet ud i vandet fra en strand i Sydney for at hente en pind, er sandsynligvis endt i gabet på en stor haj.

Hændelsen, der fandt sted søndag aften, har udløst advarsler til svømmere og surfere om at holde sig væk fra stranden indtil videre.

Folk rådes også til finde et andet sted at give deres hunde en dukkert.

Hunden, en amerikansk staffordshire terrier, var hoppet i vandet ved Bonna Point Reserve syd for den australske storby, da hajen angreb.

- Vi havde lige kastet pinden ud i vandet. Det gik meget hurtigt. Den hev hende bare ned, siger hundens ejer til avisen Sydney Morning Herald.

Molly, som hunden hed, var på det tidspunkt cirka fem meter ude i vandet. Den er ikke set, siden den blev hevet ned under vandoverfladen.

- Hajen var omkring 3,5 meter lang. Det er så rigeligt stort nok til at tage et menneske, tilføjer ejeren, der kun ønsker at stå frem som Nigel.

De lokale myndigheder bekræfter hændelsen.

- Livreddere ved Kurnell-strandene råder svømmere og kæledyrsejere til at holde sig væk fra vandet. Der er sat skilte op for at advare offentligheden om, at der er spottet en haj, hedder det i en meddelelse.

Sydney Morning Herald nævner, at der i februar har været adskillige indberetninger, om at folk har observeret hajer i det nærtliggende Botany Bay.

Eksperter siger, at hajangreb bliver mere hyppige i takt med den voksende interesse for vandsport, og fordi mange af de fisk, som hajer lever af, bevæger sig tættere ind mod kysterne.

Det er dog sjældent, at mennesker mister livet i hajangreb.

/ritzau/AFP

 

Timelønnen for industriarbejdere i Kina er tredoblet siden 2005 og er nu højere end i Brasilien og Mexico. Her ses en ansat på McDonalds i Beijing 9. januar 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRED DUFOUR.

Lønninger i Kina nærmer sig de sydeuropæiske

Kinas økonomiske fremmarch kan i den grad aflæses på de lønstigninger, som landets millioner af industriarbejdere har oplevet. Fra 2005 til 2016 er timelønnen tredoblet.

Det viser en statistik fra analysefirmaet Euromonitor International ifølge Financial Times.

Gennemsnitslønnen i Kina var sidste år på knap 25 kroner i fremstillingsindustrien.

Dermed nærmer den sig niveauet i Portugal og Grækenland, og overgår den betaling en industriarbejder i Brasilien eller Mexico får.

Det viser Euromonitors statistik ifølge Financial Times.

Chile er det eneste land i Latinamerika, hvor industriens timelønninger er højere end i Kina.

I forhold til de svageste nationer i eurozonen er spændet også snævret ind. En industriarbejder i Kina får rundt regnet 70 procent af den løn, som det samme job ville give i Grækenland og Portugal.

Den økonomiske krise, som ramte Grækenland med fuld kraft i 2009, har medført en halvering af timelønnen. Og i Portugal er den faldet fra godt 43 kroner i 2005 til 31 kroner i 2016.

- Det er bemærkelsesværdigt, hvor godt Kina har klaret sig sammenlignet med alle andre. Det nærmer sig de vestlige lande. Noget som så mange andre vækstmarkeder ikke har gjort, siger Charles Robertson, cheføkonom hos investeringsbanken Renaissance Capital, der fokuserer på vækstlande.

Lønudviklingen i Kina er ifølge Financial Times et tegn på, hvordan levestandarden blandt de 1,4 milliarder indbyggere er forbedret.

- Men de hastigt stigende lønniveauer indebærer, at Kina også kan begynde at tabe arbejdspladser til andre lande, skriver avisen.

Indien har som Kina også oplevet stor økonomisk vækst i flere år. Men når den indiske industriarbejder kigger ned i sin lønpose, er den udvikling ikke til at få øje på. Timelønnen er fortsat på 4,90 kroner. Det samme som i 2007.

/ritzau/

 

Republikanerne har nedstemt et forslag om at tvinge præsidenten til at offentliggøre sine selvangivelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: AUDE GUERRUCCI/ POOL.

Partifæller redder Trump fra at fremlægge skattepapirer

Republikanerne i Repræsentanternes Hus i USA har blokeret et forsøg fra Demokraterne på at tvinge præsident Donald Trump til at fremlægge sine selvangivelser for Kongressen.

Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge The New York Times.

Demokraten Bill Pascrell sagde mandag, at Kongressen har et ansvar for at sørge for, at "den udøvende magt går forrest, når det kommer til gennemsigtighed for at sikre, at offentlighedens interesse kommer først".

Pascrell og andre demokrater mener samtidig, at skattepapirerne kan hjælpe politikerne og offentligheden med at afgøre, om Trump har investeringer i Rusland.

Donald Trump har flere gange afvist, at han skulle have investeringer i Rusland.

Republikanerne har flertal i Repræsentanternes Hus og et forslag om at udskyde Pascrells forslag på ubestemt tid blev vedtaget med 229 stemmer for og 185 imod.

I et interview med ABC News i slutningen af januar gjorde Trumps rådgiver, Kellyanne Conway, det endnu en gang klart, at præsidenten ikke vil offentliggøre sine selvangivelser.

Conway sagde således, at Donald Trumps skatteoplysninger alligevel ikke interesserer hans vælgere, og derfor vil de altså ikke blive lagt frem.

- Folk var ligeglade. De stemte på ham. De fleste amerikanere er fokuseret på, hvordan deres egne selvangivelser vil se ud under præsident Trumps regeringstid - ikke hvordan hans ser ud, sagde Conway i interviewet ifølge nyhedsbureauet dpa.

Donald Trump er den første amerikanske præsident i mange årtier, der har nægtet at udlevere sine skatteoplysninger.

/ritzau/

 

Wilbur Ross, der er også er kendt som "konkurskongen", er blevet godkendt af Senatet som ny handelsminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLOS BARRIA.

Trumps handelsminister skal hive job hjem til USA

Wilbur Ross, der er også er kendt som "konkurskongen", er blevet godkendt af Senatet som ny handelsminister.

USA's præsident, republikanske Donald Trump, har fået endnu en minister på plads i sin regering.

Senatet har mandag ved en afstemning godkendt Wilbur Ross som ny handelsminister i USA.

72 af de 100 medlemmer i Senatet stemte for Trumps kandidat.

Dermed fik Ross også stemmer fra adskillige af forsamlingens demokratiske medlemmer.

Ross kommer blandt andet til at skulle tage sig af USA's forhandlinger med Mexico og Canada om frihandelsaftalen Nafta, som Donald Trump har krævet skal tages op til revision.

Den 79-årige Wilbur Ross kommer også til at lede genforhandlinger om handelsaftaler med Kina.

Efter at Donald Trump nominerede Ross til posten som handelsminister, blev han af politiske modstandere kritiseret for at hive endnu en rigmand ind i sin regering.

At Ross er milliardær harmonerer dårligt med Trumps løfter om, at hans regering vil fokusere på arbejderklassen, mener kritikere.

Wilbur Ross har skabt sig en formue ved at opkøbe skrantende virksomheder og fået dem til at blomstre gennem nedskæringer.

Den evne har blandt andet givet ham øgenavnet "konkurskongen".

Posten som handelsminister tiltrækker sig normalt ikke stor opmærksomhed i Washington.

Men Ross ventes at få en vigtig rolle at spille i bestræbelserne på at opfylde Trumps løfte om at bringe industriarbejdspladser tilbage til USA og få nedbragt det amerikanske handelsunderskud.

/ritzau/Reuters