Mens du sov: En præsident tabte valget - to regeringsledere trak sig

Østrigs højrefløj tabte præsidentvalg. 11 omkommet i hotelbrand i Pakistan. Kina: Trump vidste ikke, hvad han gjorde. New Zealands premierminister går uventet af. Tiger Woods slutter tredjesidst.

Østrigs kommende præsident, den uafhængige Alexander Van der Bellen, fejrer sejren med sin tilhængere i Wien søndag. Højre-kandidaten Norbert Hofer har lykønsket, selvom det endelige stemmetal ikke er officielt. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEX HALADA

Østrigs højrefløj tabte præsidentvalg

WIEN: Alexander Van der Bellen bliver Østrigs næste præsident.

To prognoser efter præsidentvalget søndag giver ham sejren over Norbert Hofer fra det højreorienterede Frihedspartiet.

Hofer erkender nederlaget, selv om det endelige resultat ifølge det franske nyhedsbureau AFP først offentliggøres mandag.

Van der Bellen kommer fra partiet De Grønne, men stiller op som uafhængig.

Præsidentvalget har påkaldt sig international opmærksomhed på grund af udsigten til, at Hofer kunne vinde valget og give vind i sejlene til partier på det ydre højrefløj.

Præsidentembedet i Østrig er ellers overvejende ceremonielt.

/ritzau/

Evakuerede gæster samler sig uden for Regent Plaza hotellet i Karachi, hvor en brand i de tidligere morgentimer mandag fik mindst 11 dødsofre og sårede 75. Fold sammen
Læs mere
Foto: RIZWAN TABASSUM.

11 mennesker omkommet under hotelbrand i Pakistan

En dødsbrand på et firestjernet hotel i Karachi opstod i køkkenet og bredte sig til flere dele af bygningen.

Karachi. Mindst 11 mennesker er omkommet i en brand tidligt mandag på et firestjernet hotel i Karachi i Pakistan.

Over 50 personer er kommet til skade. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de foreløbige oplysninger startede branden i hotellets køkken, hvorfra flammerne spredte sig til øvrige dele af hotellet.

Havnebyen Karachi ligger i den sydlige del af Pakistan.

/ritzau/

Flere kinesiske aviser kritiserer i deres ledere mandag, at Donald Trump og Taiwans præsident, Tsai Ing-wen, har talt i telefon sammen. Scanpix/Staff Fold sammen
Læs mere

Kinesiske aviser: Trump vidste ikke, hvad han gjorde

Samtalen mellem Trump og Taiwans præsident viser hans manglende erfaring med udenrigspolitik, skriver kinesiske aviser.

Beijing. Kinesiske statsmedier fortsætter mandag Kinas kritik af, USA's kommende præsident, Donald Trump, har talt i telefon med Taiwans præsident, Tsai Ing-wen.

Således skriver både The China Daily og The Global Times i deres ledere, at samtalen mellem de to blot udstiller Trumps uerfarenhed. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Opkaldet synliggør udelukkende den manglende erfaring, der gør sig gældende for Trump og hans overgangshold i forbindelse med håndteringen af udenrigsanliggender, skriver The China Daily.

Ifølge den kinesiske regering er Taiwan en uadskillelig del af Kina, og samtalen ses derfor som et brud på en aftale mellem USA og Kina om ikke at behandle Taiwan, som om det var et selvstændigt land.

- Trump har ingen diplomatisk erfaring og er uvidende om konsekvenserne af at begynde at pille ved de kinesisk-amerikanske relationer, skriver The Global Times i sin leder.

- Det er sikkert, at Trump ikke ønsker et opgør med Kina. Det er ikke hans ambition, og det er heller ikke blandt de løfter, han har givet vælgerne, tilføjes det.

Kinas udenrigsministerium har protesteret officielt til "den relevante part" i USA over, at den kommende amerikanske præsident bryder med et afgørende princip i forholdet mellem de to store lande.

Ud fra ordlyden at dømme blev protesten sendt direkte til Trump og ikke til den nuværende Obama-regering.

/ritzau/

Italiens premierminister Matteo Renzi taler til pressen i Rom søndag efter nederlaget i reformafstemningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALESSANDRO DI MEO.

Italiens premierminister trækker sig efter nederlag

ROM: Italiens premierminister, Matteo Renzi, vil mandag indgive sin afskedsbegæring og trække sig fra posten som regeringsleder efter et klart nederlag ved søndagens folkeafstemning om forfatningsreformer.

Det meddelte Renzi i en tale i Rom natten til mandag.

- Jeg påtager mig det fulde ansvar for nederlaget, sagde Renzi.

Mandag eftermiddag vil han samle sine ministre, og derefter vil Renzi officielt meddele præsident Sergio Mattarella, at han fratræder.

Derefter bliver det op til Mattarella at afsøge mulighederne for at få sammensat en ny regering. Hvis det ikke lykkes, kan præsidenten vælge at udskrive et tidligt valg.

/ritzau/

John Key har været premierminister i New Zealand siden 2008. Nu træder han tilbage. Scanpix/Rodrigo Buendia Fold sammen
Læs mere

New Zealands premierminister går af for at få familietid

John Key har været premierminister i New Zealand i otte år, men mandag er han pludseligt trådt tilbage.

Wellington. New Zealands premierminister, John Key, meddeler mandag middag lokal tid, at han træder tilbage. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Key har været premierminister i østaten siden 2008.

Den 55-årige leder af Nationalpartiet siger, at hans fratrædelse bunder i familiære årsager.Ifølge landets største avis, The New Zealand Herald, er det John Keys kone, der har bedt ham træde tilbage.

Det kommer som en stor overraskelse, at John Key træder tilbage, skriver AFP. Premierministeren siger, at han ikke har nogen planer for sin fremtid, men at han anser det som det rette tidspunkt at forlade politik.

Den afgående premierminister vandt posten ved valget i New Zealand i 2008, hvor han satte en stopper for Arbejderpartiets ni år ved magten. John Key har gjort sig relativt populær blandt newzealændere under sin regeringsperiode. Blandt andet styrede den tidligere forretningsmand den newzealandske økonomi solidt gennem finanskrisen.

/ritzau/

Tiger Woods sluttede i den tunge ende i sin comeback-turnering. Scanpix/Christian Petersen Fold sammen
Læs mere

Tiger Woods slutter tredjesidst i comeback-turnering

Den tidligere verdensetter røg langt tilbage i feltet i fjerde runde i Bahamas.

New Providence. Tiger Woods' comeback til golfsporten fik stor opmærksomhed, men sluttede søndag ikke ligefrem med en toppræstation af den tidligere verdensetter.

Woods gjorde comeback i Bahamas i PGA-turneringen Hero World Challenge, hvor han med en sidste runde i 76 slag - fire over par - dumpede ned på en slutplacering som nummer 15 ud af de 17 tilbageværende spillere.

Den 18. deltager, Justin Rose, udgik efter første runde.

Amerikaneren Tiger Woods, som i flere år dominerede golfsporten stort, sluttede med en score på samlet fire slag under par.

Vinderen, Hideki Matsuyama, sluttede i 18 slag under par.

Efter turneringen lagde Woods dog mest vægt på glæden ved at være tilbage.

- Det store billede er, at det føles godt at være tilbage, konkurrere og forsøge at slå de bedste spillere i verden.

- Jeg har savnet det. Jeg elsker det. Jeg er bare taknemmelig for at være tilbage på banen, siger Tiger Woods ifølge AFP.

Han vil nu tage et par uger uden turneringer, men med mere genopbygningstræning, mens han lægger planer for 2017.

Tiger Woods er med sin deltagelse i turneringen vendt tilbage til rampelyset efter 16 måneders fravær på grund af en rygoperation.

Fraværet har betydet, at han inden turneringen var dumpet ned som nummer 898 i verden.

/ritzau/