Mens du sov: Chef for evakueret kemifabrik: Den brænder eller eksploderer

Den britiske premiereminister, Theresa May, vil forsætte på posten efter næste parlamentsvalg i 2022, Harvey begynder at miste pusten, og Uber vil børsnoteres inden for de næste par år. Her får du overblikket over nattens historier fra udlandet.

Harris County Flood District måler vandstanden i Brays Bayou i Houston. En kemikaliefabrik i Harris County er i fare for at bryde i brand eller eksplodere / AFP PHOTO / Thomas B. Shea Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS B. SHEA

May afviser at stoppe efter brexit og stiller op i 2022
Den britiske premierminister vil også stille op som Det Konservative Partis leder ved næste parlamentsvalg.

Den britiske premierminister, Theresa May, siger, at hun agter at fortsætte på posten efter næste parlamentsvalg i 2022.

Dermed afviser hun alle spekulationer om, at hun vil overlade tøjlerne i det britiske parlament, når Storbritanniens exit fra EU er en realitet.

Theresa Mays position blev markant svækket ved den seneste parlamentsvalg tidligere på året.

Her mistede hendes konservative parti det absolutte flertal. Dermed gav planen om at forstærke mandatet op til brexit-forhandlingerne bagslag for May.

Premierministeren har dog fået lang snor af sine partifæller. Det skyldes, at mange konservative er bange for, at et skifte i partilederstolen vil ryste den allerede skrøbelige mindretalsregering yderligere.

Mange konservative ser ifølge Reuters stadig May som en midlertidig leder, hvis eneste opgave er at bringe Storbritannien sikkert gennem skilsmissen med EU.

Men premierministeren insisterer på, at hendes ambitioner strækker sig længere.

- Jeg giver ikke op, siger Theresa May i et interview med ITV News under et besøg i Japan.

Direkte adspurgt om hvorvidt hun har tænkt sig at stille op til næste parlamentsvalg som leder for Det Konservative Parti, siger May:

- Ja. Jeg er her på den lange bane, og det er vigtigt. Både jeg og min regering handler om andet og mere end blot brexit. Vi vil stå for en lysere fremtid for Storbritannien, siger hun til BBC.

Det næste britiske parlamentsvalg er i 2022 - tre år efter det planlagte exit fra EU.

/ritzau/Reuters

Stormen Harvey mister pusten på vej ind over Louisiana
Risikoen for store nedbørsmængder over Houston er drevet over, men oversvømmelserne fortsætter ugen ud.

Harvey, der tidligere blev kategoriseret som en tropisk storm, er blevet nedgraderet til et tropisk lavtryk.

Harvey har ramt delstaten Louisiana med vindstyrker op til 55 kilometer i timen.

Det oplyser USA' nationale orkancenter (NHC) ifølge Reuters.

Harvey befinder sig natten til torsdag dansk tid omkring 15 kilometer sydvest for byen Alexandria i delstaten Louisiana.

Mens Harvey har mistet pusten, så kæmper myndighederne i det sydøstlige Texas og dele af Louisiana stadig med katastrofale oversvømmelser.

Ifølge det Miami-baserede orkancenter er risikoen for store nedbørsmængder drevet over.

- Men de katastrofale og livstruende oversvømmelser fortsætter i og omkring Houston, Beaumont/Port Arthur og østpå mod det sydvestlige Louisiana resten af ugen, siger en talsmand for NHC.

Den tropiske storm har forårsaget historiske oversvømmelser og ødelæggelser i Houston, Texas. Her ankom Harvey op til weekenden. Med sig havde den en mængde regn, der svarer til et helt års nedbør.

Også Louisiana ventes at blive hårdt ramt af regn, inden Harvey når videre til Arkansas, Tennessee og Missouri, hvor der også kan komme oversvømmelser.

/ritzau/

Chef for evakueret kemifabrik: Den brænder eller eksploderer
Det er umuligt at holde kemikalier tilstrækkeligt nedkølet på en oversvømmet kemikaliefabrik i Texas.

Det er kun et spørgsmål om tid, før en kemikaliefabrik i det orkanramte Texas bryder i brand eller eksploderer.

Det er meldingen fra kemikaliefabrikken Arkema AS' administrerende direktør.

Området omkring fabrikken blev evakueret tirsdag på grund af de omfattende oversvømmelser. De har gjort det umuligt at holde temperaturen på kemikalierne nede.

Eksplosionsfaren har fået myndighederne i Harris County til at evakuere samtlige indbyggere i en radius af 2,4 kilometer fra fabrikken.

Richard Howe, der er administrerende direktør for Arkema, oplyser onsdag, at han forventer, at fabrikken vil bryde i brand eller eksplodere inden for de næste seks dage.

Der er hverken strøm eller medarbejdere. Derfor er det ikke længere muligt at køle kemikalierne tilstrækkeligt ned.

Richard Howe understreger, at det ikke vil blive nødvendigt at evakuere flere i området omkring fabrikken.

Direktøren siger ikke noget om mængden af kemikalier på fabrikken. Han ønsker heller ikke at spekulere i, hvor stor en eksplosion eller brand den kemiske reaktion vil resultere i.

Richard Howe understreger dog, at der muligvis kan opstå en "kraftig brand", der vil udvikle store mængder sort røg. Branden skulle dog ikke udgøre nogen fare på længere sigt i området.

- Enhver brand vil sandsynligvis ligne en stor gasbrand. Branden vil være eksplosiv og intensiv, siger Richard Rowe i en erklæring onsdag.

Han tilføjer, at røgen fra branden vil resultere i irritation i øjne, hud og lunger.

Den franskejede fabrik fremstiller produkter, der bliver brugt i produktionen af blandt andet plastik og maling.

Stormen Harvey ramte kysten i Texas i sidste uge som en kategori 4-orkan. Uvejret har resulteret i omfattende oversvømmelser - særligt i storbyen Houston.

/ritzau/Reuters

Ny chef vil børsnotere Uber inden for de næste par år
Kørselstjenesten har brug for forandringer for at nå et nyt niveau, mener selskabets nye topchef.

Ubers nye topchef, Dara Khosrowshahi, mødte onsdag sine nye medarbejdere, da han satte sig i direktørstolen i det omdiskuterede selskab.

Og allerede på sin første arbejdsdag løftede han sløret for, at virksomheden skal børsnoteres inden længe.

Avisen The Wall Street Journal skriver, at det er planen, at selskabet skal børsnoteres inden for de næste 18 til 36 måneder.

Avisen har talt med medarbejdere, der var med til det første møde, som Khosrowshahi havde med sine ansatte hos det San Francisco-baserede selskab.

Iført en t-shirt med Ubers logo forklarede den nye chef medarbejderne, at Uber nu er på vej ind i en ny fase i selskabets historie. Firmaet har brug for forandringer for at komme videre til et højere niveau, mener Khosrowshahi.

Selskabets bag kørselstjenesten Uber oplever lige nu en pæn omsætningsvækst på 17 procent om året, men er fortsat underskudsgivende.

Samtidig plages selskabet af et dårligt image. Det skyldes ikke mindst den tidligere chef Travis Kalanicks enerådige ledelsesstil.

Det var den, der fik en lang række aktionærer til at kræve stifterens afgang i juni.

Travis Kalanick har tidligere sagt, at han vil gøre alt for at støtte den nye direktørs bestræbelser på at føre selskabet ind i en ny fase.

/ritzau/