Mens brandene raser, bliver Australiens forbrændte koalaer plejet af frivillige

På dyreinternatet, der bestyres af dyreværnsorganisationen RSPCA, bliver koalaer hjulpet til hægterne af frivillige. De voldsomme brande har ødelagt betydelige dele af økosystemet på Australiens tredjestørste ø, og koalaerne har nu svært ved at finde føde.

 

I efterdønningerne af de grusomme brande i Australien, der vurderes at have kostet op mod en halv milliard dyr livet, arbejder frivillige for at få koalaerne tilbage til hægterne.

I dyreinternatet, som dyreværnsorganisationen Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) driver på Australiens tredjestørste ø, Kangaroo Island, har frivillige meldt sig til at pleje de forbrændte dyr.

Kangaroo Island har været særdeles hårdt ramt af de katastrofale brande, der har raseret halvdelen af øen siden slutningen af december under naturkatastrofen, som har varet i månedsvis.

Øen er kendt for sit helt unikke økosystem, der har gjort den til hjemsted for massevis af dyrearter, men efter skovbrandene frygtes det, at Kangaroo Island aldrig vil komme sig helt.

Ledende dyrelæge Brad Ward med en såret koala, der er indlagt på RSPCA. Fold sammen
Læs mere
Foto: RSPCA/Reuters/Ritzau Scanpix.

På internatet ligger koalaer i vasketøjskurve, bliver plejet og får rigeligt med vand og eukalyptusblade.

Brandene har ramt eukalyptustræerne særligt hårdt, og det er kritisk for koalaernes muligheder for selv at finde føde i naturen.

Men også kænguruerne og den mindre kænguruart wallabyen (harekænguruen) har i den senere tid i Australien haft svært ved at finde mad.

Det vurderes, at omtrent halvdelen af Kangaroo Islands 50.000 koalaer er omkommet i brandene – og det udgør et enormt tab for dyrelivet på øen.

En såret koala spiser eukalyptusblade og får behandling i en vasketøjskurv. Fold sammen
Læs mere
Foto: RSPCA/Reuters/Ritzau Scanpix.

Derfor igangsatte de australske myndigheder i sidste uge en indsats under navnet »Operation Rock Wallaby«, hvor et ton gulerødder og søde kartofler blev smidt ud over de afsvedne skovbundsområder til dyrene.

Regn har længe været en mangelvare i Australien, der er midt i sommerhalvåret. Tidligere på ugen vendte vejret, hvilket var godt nyt for både de brændende områder såvel som for dyrene.

Imidlertid har det regnet så meget i særligt det østlige Australien, at redningsindsatser er blevet iværksat for at hjælpe koalaerne i sikkerhed for stormfloder.

Koalaer på rekreation i vasketøjskurve på Kangaroo Island. Fold sammen
Læs mere
Foto: RSPCA/Reuters/Ritzau Scanpix.