Menneskeretsgruppe: IS begik massedrab syd for Mosul

Menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch siger, at IS sandsynligvis dræbte 300 ekspolitifolk i Irak.

Bagdad. Militante fra Islamisk Stat (IS) dræbte efter alt at dømme over 300 irakiske tidligere politifolk og begravede dem i en massegrav syd for Mosul. Det siger menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch ifølge Reuters.

En journalist fra Reuters har besøgt området ved byen Hammam al-Alil, hvor massegraven ligger ifølge lokale indbyggere.

De lokale indbyggere siger, at IS dræbte op mod 200, før gruppen trak sig tilbage fra byen. Ofrene blev skudt eller halshugget.

Human Rights Watch siger, at nogle af de tidligere politifolk blev skilt ud fra en gruppe på omkring 2000 mennesker fra nærliggende landsbyer og byer.

Den store gruppe af mennesker blev i sidste måned tvunget til at marchere sammen med IS, da de militante flygtede mod nord til storbyen Mosul og byen Tal Afar.

En arbejder har fortalt, at hans så Islamisk Stat køre fire store lastbiler med 100 til 125 mænd, hvoraf en del var tidligere politifolk.

De blev kørt forbi en landbrugsskole, som ligger nær det sted, der skulle blive deres massegrav.

Øjenvidnet siger, at han hørte automatiske våben og skrig kort efter lastbilerne var kørt forbi.

Den næste aften - 29. oktober - gentog det sig med mellem 130 og 145 mænd. Et andet vidne, som bor i Hammam al-Alil, siger også, at han tre aftener i træk hørte folk skyde løs med automatvåben i omkring syv minutter.

- Dette er endnu en del af bevismaterialet om dette skrækkelige massemord, som IS har begået, siger Joe Stork, som er direktør for Human Rights Watch i Mellemøsten.

- IS bør retsforfølges for forbrydelser mod menneskeheden, siger han.

/ritzau/Reuters