Menneskejagt i Sydafrika efter drab på fodboldstjerne

En større menneskejagt er i gang i Sydafrika efter de gerningsmænd, der søndag skød og dræbte fodboldlandsholdsanfører Senzo Meiywa.

Foto: MUJAHID SAFODIEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydafrika er på den anden ende, efter Senzo Meyiwa, anfører og målmand for det sydafrikanske fodboldlandshold, søndag blev skudt og dræbt i sin kærestes hjem lidt uden for Johannesburg.

Sydafrikansk politi har ifølge BBC udlovet en dusør på 125.000 danske kroner for oplysninger, der kan føre politiet til gerningsmændene.

Senzo Meyiwa blev skudt og dræbt, da to røvere brød ind i kærestens hjem i byen Vosloorus syd for Johannesburg. Politiet oplyser, at to mænd brød ind i huset søndag kort efter klokken 20 lokal tid og krævede mobiltelefoner og værdigenstande, mens en tredje mand ventede udenfor.

Meyiwa blev ifølge rigspolitichef Riah Phiyega skudt én gang i overkroppen, hvorefter de tre mænd flygtede fra stedet til fods. Fodboldspilleren blev hastet til hospitalet i en ambulance, men blev erklæret død ved ankomsten.

Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, hylder den dræbte landsholdsanfører:

»Vi sørger over denne unge fodboldspiller, hvis liv blev taget fra ham på toppen af hans karriere. Ingen ord kan udtrykke nationens chok over dette tab,« siger præsidenten ifølge BBC.

Rigspolitichefen afviser, at den store dusør skyldes Senzo Meiywas berømmelse og siger, at det er for at løse »vigtige sager som denne, der har global appel«.

Drabet har endnu en gang sat fokus på vold i Sydafrika, der kæmper med en af verdens højeste rater af våbenkriminalitet. Fra april 2013 til april i år er mere end 17.000 mennesker blevet dræbt i landet, hvilket er en stigning på fem procent sammenlignet med året inden, viser tal fra sydafrikansk politi ifølge BBC.

27-årige Senzo Meyiwa har siden 2005 spillet for klubben Orlando Pirates Football Club i Johannesburg.