Menneskejagt i Paris - ingen spor efter gerningsmænd

Frankrigs præsident, Francois Hollande, opfordrer nationen til at stå sammen, mens han besøger magasinet Charlie Hebdo, hvor 11 meldes dræbt under et skyderi.

FRANCE-CRIME-MEDIA-SHOOTING
Billedet viser angiveligt de to gerningsmænd efter angrebet mod Charlie Hebdo. De skyder mod en politibil. To politibetjente er blandt de dræbte. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANNE GELBARD

Der er endnu ingen spor af de to gerningsmænd, der står bag drabene på 12 personer på satiremagasinet Charlie Hebdos redaktion i det centrale Paris. En intens menneskejagt er nu i gang efter skyderiet, der fandt sted onsdag omkring middag.

Frankrigs præsident, Francois Hollande, er onsdag eftermiddag ankommet til Charlie Hebdos hovedkvarter. Han fastslår ifølge flere franske medier, at der er tale om et terrorangreb.

»Vi er fokuserede på at finde de ansvarlige og opfordrer til, at nationen står sammen,« siger Francois Hollande.

Desuden siger den franske præsident, at flere terrorangreb er blevet forhindret.

»Vi står i et vanskeligt øjeblik. Flere angreb er blevet forhindret, men vi vidste, at vi var i fare, fordi vi er et frit land. Vi vil straffe gerningsmændene,« siger Hollande ifølge Le Monde.

Også Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, og den franske indenrigsminister er ankommet til scenen for det blodige angreb.

Mindst 11 meldes dræbt - heriblandt to politibetjente. Der rapporteres desuden om ti sårede - fem af dem er i kritisk tilstand, lyder det fra politiet.

Samtidig er en hektisk menneskejagt på gerningsmændene gået ind i det centrale Paris.

En journalist fra nyhedsbureauet Premières Lignes Martin Boudot har optaget en video af de to gerningsmænd, hvor de affyrer skud. Her hører man også gennem skyderiet, at den ene råber »Allahu Akbar« (Gud er stor, red.), hvilket indikerer, at gerningsmændene kan tilhøre en militant islamistisk gruppe, eller ihvertfald har haft religiøse motiver bag deres handling.

Le Monde skriver, at hvis skyderiet bekræftes som terrorangreb, er det det mest blodige i Frankrig nogensinde.

Et vidne ved stedet har hørt 40-50 skud og set to hætteklædte personer forlade stedet i en Citroën C1. Der er endnu ingen spor af dem, men terrorberedskabet i det centrale Paris er sat på højeste niveau.

Vidner har ifølge BBC fortalt, at angriberne var bevæbnet med Kalashnikov-automatrifler.

Charlie Hebdo kom i vælten i de danske medier, da magasinet i 2006 valgte at genoptrykte de såkaldte Muhammed-tegninger, som først blev offentliggjort i Jyllands-Posten i 2005. I 2012 bragte Charlie Hebdo en række nye satiriske tegninger af profeten Muhammed.

Senest har magasinet desuden ifølge BBC offentliggjort en vittighedstegning af lederen af terrorgruppen Islamisk Stat (S), Abu Bakr al-Baghdadi, i et tweet.

Charlie Hebdos hovedkvarter ligger på 10 rue Nicolas-Appert i det 11. arrondissement i Paris.