Mellemøstkvartet mødes med Blair i Portugal

Tony Blair ankom torsdag aften til sit første møde med den såkaldte Mellemøstkvartet. Her fremlægger han sine planer for en fremtidig palæstinensisk stat

Lederne af den såkaldte Mellemøstkvartet mødtes torsdag med Tony Blair i sin nye rolle som kvartettens særlige udsending i Mellemøsten. Kvartetten består af EU, FN, USA og Rusland.

En smilende Blair ankom til Belem kulturcenter i hjertet af Lissabon og blev budt velkommen af den portugisiske udenrigsminister Luis Amado. Parret trykkede hænder, men sagde ellers intet til de fremmødte journalister.

I kulturcentret blev Tony Blair mødt af FN's generalsekretær Ban Ki-moon, USA's udenrigsminister Condoleezza Rice, den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov samt EU's udenrigspolitiske koordinator Javier Solana.

Mødet, der foregår for lukkede døre, er kvartettens første, siden den islamiske bevægelse Hamas overtog magten i Gaza-striben i sidste måned.

Det forventes, at Tony Blair fremlægger sine planer for den palæstinensiske stat i fremtiden. I næste uge skal den tidligere britiske premierminister for første gang til Mellemøsten i rollen som særlig udsending.

/ritzau/