Melding om voldsomme sammenstød ved Hongkong-universitet

Modstridende meldinger om, hvorvidt politiet er trængt ind på besat universitet.

Hongkong. Flere nyhedsmedier rapporterer, at der mandag morgen er sammenstød i Hongkong mellem politi og aktivister ved hovedindgangen til det besatte polytekniske universitet.

Nyhedsbureauet AP skriver, at politiet er trængt ind på campus, mens Reuters rapporterer, at aktivisterne har sat hovedindgangen i brand for at forhindre politiet i at nå ind.

Der affyres tåregas fra politiet, og der er indsat vandkanoner.

Ifølge den lokale avis South China Morning Post, har kampklædte politistyrker omringet universitetet og campus og "omdannet det til en krigszone".

Der er udbrudt en voldsom brand på en fodgængerbro, mens politiets pansrede køretøjer er kørt frem for at kunne modstå molotovcocktails inde fra campus, skriver avisen.

Lidt tidligere på natten advarede en talsmand for politiet, at det er rede til at "skyde med skarpt", hvis demonstranterne bruger benzinbomber og andre genstande, der kan være dødelige.

Der var sammenstød søndag flere steder i Kowloon, der er den landfaste del af byen. Nyhedsmedier skriver, at sammenstødene i løbet af aftenen blev mere intense.

En kilde i politiet siger til South China Morning Post, at snesevis af mennesker er anholdt inde på campus, og at man forventer, at der skal ske masseanholdelser.

/ritzau/