Mejerigtige datingservice

Ensomme walisiske landmænd har nu grebet til utraditionelle metoder.

LONDON: Det er de færreste mennesker, der kan sige, at de har fundet den eneste ene over morgenmaden. I sagens natur er det svært at tage sig ud fra sin bedste side med uglet hår, morgenånde og søvn i øjnene. Alligevel er det præcis, hvad en række walisiske landmænd håber vil ske. I et forsøg på at finde partnere til at dele det ofte alt for ensomme liv med malkekøerne, har farmerne fået optrykt deres kontaktannoncer på mælkekartoner i håbet om, at den rigtige kvinde vil tabe sit hjerte over cornflakesene til overskriften "Fancy a Farmer?" (hvem har lyst til en landmand?, red.)

Det lille økologiske andelsmejeri Calon Wen, der organiserer omkring 20 landmænd, har i første omgang valgt den økologiske sød- og letmælk som den ideelle salgsplatform for kontaktannoncerne, der henviser interesserede ungmøer og svende videre til et bureau, der formidler kontakten.

Omkring en fjerdedel af landmændene i andelsmejeriet er single og leder efter den rette mand eller kvinde - og det er især kvinder, der er mangel på. Unge mennesker rejser ofte fra de mere landlige områder for at læse videre, men mens mange mænd vender tilbage for at overtage den fædrene gård, kniber det med at lokke kvinderne tilbage, fordi de har fået job i større byer.

I denne uge har mejeriet gjort et større fremstød i forbindelse med navnedagen for den walisiske skytshelgen for elskende, St. Dwynwen, og der er planer om endnu en bølge i forbindelse med Valentins dag i februar.