Meghan Markle – mobber eller mobbeoffer? Nu vil det britiske hof have svaret

Det er efterhånden svært at følge med i, hvad der er op og ned i historierne om prins Harry og Meghan Markle. Onsdag offentliggjorde det britiske hof, at de igangsætter en undersøgelse, der skal konkludere, hvorvidt Meghan Markle har mobbet tidligere ansatte. Samtidig hævder Meghan Markle – endnu engang – at det er hende, der er mobbeofferet.

Ny undersøgelse med Meghan Markle i fokus skal undersøge, hvem der mobbede. Hende eller de ansatte? Fold sammen
Læs mere
Foto: Facundo Arrizabalaga/EPA/Ritzau Scanpix

Meghan Markle mener, at det britiske hof har mobbet og holdt liv i løgne om hende. Omvendt påstår flere ansatte, at hertuginden »ydmygede« og »fordrev« dem, da de var ansat ved hoffet under hende.

Onsdag offentliggjorde det britiske hof, at det vil foretage en intern undersøgelse, der skal kortlægge, hvad der er op og ned i sagerne. Det skriver flere medier.

I erklæringen fra Buckingham Palace lyder det, at hoffet er »meget bekymret« over de tidligere ansattes beskyldninger, der blev fremlagt første gang i 2018. Siden har parret valgt at forlade kongehuset og bor i dag i Californien.

»Medarbejdere, der var involveret på det tidspunkt, inklusive dem, der har forladt husstanden, vil blive inviteret til at deltage for at se, om konklusioner kan drages,« skriver hoffet og understreger, at man ikke tolererer mobning eller chikane på arbejdspladsen.

Undersøgelsen indledes, da Meghan Markle er beskyldt for at have fordrevet to personlige assistenter, samt at personale skulle have følt sig »ydmyget« ved flere lejligheder.

»Et falsk narrativ«

Flere kilder tæt på parret hævder ifølge The Guardian, at offentliggørelsen af hoffets undersøgelse lander netop nu, i et forsøg på at »underminere« parrets interview med Oprah Winfrey, der sendes på søndag. På forhånd er det annonceret, at parret vil tale meget åbent om deres brud med kongehuset i interviewet.

Tv-kanalen, der sender parrets interview, valgte under 24 timer efter hoffets annoncering at frigive et klip med Meghan Markle, hvor hun sætter ord på netop det betændte forhold til hoffet. Interviewet med Oprah Winfrey er optaget for flere uger siden.

I det nye klip forklarer Meghan Markle, hvordan hoffet har været med til at holde liv i løgne om parret.

»Jeg ved ikke, hvordan de kunne forvente, at vi efter al den tid stadig blot ville være tavse, når hoffet har spillet en aktiv rolle i at opretholde løgne omkring os.«

»Og hvis det (interviewet, red.) medfører en risiko for at miste noget, mener jeg, at der er meget, der allerede er gået tabt,« siger hun i klippet.

En talsmand for parret har kommenteret beskyldningerne om mobning og timingen af den nye undersøgelse:

»Det er ikke tilfældigt, at mange år gamle forvrængede beskyldninger, der sigter mod at underminere hertuginden, bliver videregivet til de britiske medier, kort før hun og hertugen skal tale åbent og ærligt om deres oplevelser.«

Meghan Markle benægter beskyldninger om mobning, som hendes advokater beskriver som forsøg på at skabe et »falsk narrativ« om hertuginden.

Det står endnu ikke klart, hvornår hoffets undersøgelse forventes at være afsluttet. Til gengæld bliver Oprah Winfreys interview med prins Harry og Meghan Markle sendt allerede søndag aften amerikansk tid.