Medstuderende: 13-årig ville dræbe alle lærerne

Den 13-årige elev, der mandag morgen skød og dræbte en lærer med en armbrøst på en skole i Barcelona, havde sagt, at han »ville dræbe alle lærerne skolen«, fortæller en skolekammerat.

Den 13-årige elev, der mandag morgen skød og dræbte en lærer med en armbrøst på en skole i Barcelona, havde sagt, at han »ville dræbe alle lærerne skolen«, fortæller en skolekammerat.Police officers stand guard outside a high school where a minor was arrested on suspicion of killing a teacher and wounding four others, in Barcelona April 20, 2015. Spanish police have arrested the minor on suspicion of killing the teacher and wounding four others in the attack at the high school in Barcelona on Monday. REUTERS/Gustau Nacarino Fold sammen
Læs mere
Foto: GUSTAU NACARINO

SPANIEN: Den 13-årige dreng, som catalansk politi har anholdt for at have skudt og dræbt en lærer med en armbrøst og såret fire andre personer på en skole i Barcelona mandag morgen, havde sagt, han »ville dræbe alle lærerne på skolen«. Det fortæller en af drengens skolekammerater til den spanske avis La Vanguardia.

Drengens motiv til angrebet er endnu ukendt. Flere af hans klassekammerater siger til avisen, at han ikke var kendt som en »ballademager«, men at han var »besat« af militæret, ligesom han havde en våbensamling der hjemme.

Ifølge klassekammeraterne skulle den 13-årige også være kendt for at lave »sorte lister«.

Angrebet skete på skolen Joan Fuster i kvarteret Sant Andreu klokken 9.20.

Ifølge Thelocal.es forsøgte den dræbte lærer at beskytte en anden lærer, da drengen gik til angreb. Den dræbte lærer kom angiveligt løbende fra et andet klasselokale, da han hørte skrig. Han blev dræbt, da den 13-årige skød ham i brystet med armbrøsten. Manden var angiveligt vikar på skolen.

Flere spanske medier rapporterer, at den 13-årige dreng også skød mod en kvindelig lærer, da hun åbnede døren for ham. Drengen skød angiveligt også mod kvindens datter, som er elev på skolen.

Blandt de sårede er både elever og lærere, og ifølge avisen La Vanguardia var drengen også bevæbnet med en dolk.

Angrebet sker på 16. årsdagen for massakren på Columbine High School i Colorado, som var den første skolemassakre. Her skød og dræbte to elever fra skolen 12 andre elever og en lærer, mens yderligere 24 personer blev såret.