Medier: Tysklands tidligere kansler blev også aflyttet

Den tidligere kansler Gerhard Schröder blev angiveligt også udsat for aflytning af den amerikanske efterretningstjeneste, hævder to tyske medier på baggrund af lækkede dokumenter fra Edward Snowden.

Foto: ODD ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: Det er ikke kun den nuværende tyske forbundskansler, Angela Merkel, der har været udsat for aflytning af den amerikanske efterretningstjeneste NSA.

Ifølge to tyske medier blev den tidligere kansler Gerhard Schröder også aflyttet i 2002, da NSA ville undersøge hans holdning til en krig mod Iraks daværende diktator Saddam Hussein.

Schröder, der var kansler fra 1998 til 2005, har taget de nye afsløringer, der er bragt til torvs af Süddeutschen Zeitung og Norddeutschen Rundfunks (NDR), forholdsvist roligt.

»På det tidspunkt ville jeg ikke have troet, at den amerikanske sikkerhedstjeneste aflyttede mig, men nu overrasker det mig ikke,« siger Schröder ifølge det tyske website Thelocal.de.

Ifølge de to tyske medier er afsløringen baseret på lækkede dokumenter fra den tidligere efterretningsmedarbejder Edward Snowden.

Den tyske avis Der Spiegel afslørede i oktober, at NSA gennem en årrække har haft adgang til Merkels mobiltelefon. Kansleren udtrykte senere sin skuffelse og vrede over aflytningen i en telefonsamtale med den amerikanske præsident Barack Obama.