Medier: Snowden har søgt asyl i Rusland

Kilder i de russiske immigrationsmyndigheder siger ifølge flere medier, at whistlebloweren Edward Snowden har søgt politisk asyl i Rusland. Russiske medier skriver, at det ikke er tilfældet.

Kilder i de russiske immigrationsmyndigheder siger ifølge flere medier, at whistlebloweren Edward Snowden har søgt politisk asyl i Rusland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Glenn Greenwald/Laura Poitras /
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har Edward Snowden søgt om politisk asyl i Rusland?

Ja, skriver vestlige medier, der citerer kilder i de russiske immigrationsmyndigheder. Nej, skriver russiske medier, der ligeledes citerer kilder i immigrationsmyndighederne.

»Klokken 22.30 i går (søndag, red.) mødte den britiske statsborger Sarah Harrison op på konsulatet ved Sjeremetjevo-lufthavnen og indgav en anmodning fra Snowden om at tildele ham asyl,« siger en embedsmand ved det russiske konsulat i lufthavn, Kim Shevchenko, til nyhedsbureauet AFP.

Sarah Harrison er fra Wikileaks, og en anonym kilde siger til Reuters, at en aktivist fra netop Wikileaks, der rejser sammen med Snowden, har indleveret asylansøgningen på vegne af den amerikanske whistleblower.

BBC rapporterer ligeledes, at Snowden har søgt om asyl i Rusland.

Til gengæld skriver det russiske nyhedsbureau RIA Novosti, at Snowden ikke har ansøgt om asyl. Samme melding får man på nyhedssiden Russia Today.

Nyhedsbureauet Itar-Tass afkræfter ligeledes historien om, at Snowden skulle have søgt asyl i Rusland, og refererer en udtalelse fra de russiske immigrationsmyndigheder.

»Information offentliggjort i udenlandske medier om, at Snowden har bedt om asyl, passer ikke,« lyder det ifølge Itar-Tass i udtalelsen.