Medier: Ofrene for UCLA-skyderi var en lærer og en elev

Kilder siger til lokal avis og tv-station, at underviser William S. Klug blev dræbt af skud på universitet.

Det var tilsyneladende en studerende, der skød og dræbte en underviser på University of California i Los Angeles (UCLA) onsdag.

Det skriver avisen Los Angeles Times på sin hjemmeside. Det samme gør den lokale tv-station NBC4.

Ifølge flere studerende og kolleger mistede William S. Klug livet i skoleskyderiet. Gerningsmanden skød efterfølgende sig selv.

39-årige William Klug var ansat på universitetet og arbejdede blandt andet med at udvikle et computergenereret "virtuelt hjerte". Det gjorde han sammen med professor Alan Garfinkel, der begræder nyheden om Klugs død.

- Jeg er fuldstændig knust. Du kan ikke møde en sødere, mere behagelig og støttende fyr end William Klug, siger han til Los Angeles Times.

Både Los Angeles Times og NBC4 beskriver Klug som lektor, men ifølge UCLA's egen hjemmeside var han professor.

Ifølge NBC4's kilder befandt William Klug sig på et kontor, da en bevæbnet mand indfandt sig på stedet omkring klokken 10 lokal tid. Identiteten på gerningsmanden er ikke fastslået, men der er ifølge en række medier tale om en studerende.

William Klug var gift og far til to små børn. Han fik sin kandidatgrad som civilingeniør fra UCLA i 1999. Fire år senere fik han sin ph.d.-grad.

Motivet bag skyderiet er fortsat ukendt.

Politiet lukkede universitetet ned efter de første meldinger om skud.

Det betød, at blandt andet danske Morten Bay, der er p.hd.-studerende og underviser på UCLA, sad låst inde i et lokale i flere timer.

- Det har taget politiet præcist to timer at gå hele campus igennem og finde ud af, at der ikke var andre angrebsmænd. For to minutter siden har vi fået "all clear"-meldingen, der betyder, at vi nu kan gå rundt, som vi vil, sagde Morten Bay til Ritzau onsdag aften dansk tid.

/ritzau/