Medier: Jaget IS-terrorist er flygtet til Tyskland i BMW

Verdens pt. mest eftersøgte mand er igen sluppet væk. For tredje gang på godt en uge er det lykkedes den terrormistænkte Salah Abdeslam at undgå anholdelse.

26-årige Salah Abdeslan er i øjeblikket verdens mest eftersøgte mand. Han menes at være en af de overlevende terrorister fra fredagens angreb i Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om der i disse dage foregår en ren menneskejagt på den 26-årige Salah Abdeslam, som mistænkes for at at have deltaget i terrorangrebet i Paris, er det angiveligt lykkedes ham at krydse endnu en grænse uden at blive anholdt.

Belgiske medier skriver, at han er set på vej til Tyskland.

Abdeslam er bror til den ældre Ibrahim Abdelslam, som sprængte sig selv i luften foran en cafe på Boulevard Voltaire fredag aften i Paris.

Politiet mener, at Salah Abdeslam var en af de terrorister, der planlagde terrorangrebet, men ikke døde i angrebet. Politiets teori er, at han har lejet en bil tæt ved spillestedet Bataclan, som han efter angrebet flygtede i.

Salah Abdeslam blev stoppet få timer efter angrebene i Paris, men det lykkedes ham at slippe over grænsen til Belgien.

Mandag troede belgiske sikkerhedsstyrker, at de havde fanget ham, men også denne gang slap han væk. Kort efter forlød det, at det var et spørgsmål, om tid, før belgierne havde anholdt ham. Præcis en uge efter, skriver belgiske medier, at han søndag aften blev set på vej mod Tyskland i en BMW.

Den belgiske avis Dernier Heure skriver, at Salah søndag kørte fra byen Liege mod Tyskland på motorvej E40. Undervejs lykkedes det ham sågar at krydse en kontrolpost, som politiet havde sat op for at stoppe ham.

Belgiske myndigheder indrømmer, at det trods en omfattende indsats endnu ikke er lykkedes at fange den flygtende terrorist.

Søndag ransagede belgisk politi 19 huse i hovedstaden Bruxelles, og 16 personer er blevet anholdt.

Den offentlige anklager meddeler, at Salah Abdeslam ikke er en af dem.