Nyhedsvarsel
Internationalt

Medier: Iran åbner ild mod amerikansk Mærsk-skib

Iran tilbageholder et amerikansk fragtskib, der skulle have trængt ulovligt ind i iransk farvand. Skibet er lejet ud til danske Mærsk, men ingen af de 34 besætningsmedlemmer er danskere.

Et iransk skib har beslaglagt et amerikansk fragtskib i Golfen, skriver flere internationale medier. De iranske styrker har angiveligt åbnet ild mod fragtskibet, som er lejet af Mærsk.

Der er 34 besætningsmedlemmer om bord på det amerikanske skib, som nu bliver ført til en iransk havn, rapporterer den saudiarabiske TV-station Al Arabiya. Iranske styrker er gået om bord på skibet.

Mærsk oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at skibet, der hedder MV Maersk Tigris, er lejet ud til det danske selskab. Der er ingen danskere om bord. Skibet sejler under Marshalløernes flag, skriver Reuters.

Skibets position kan følges her

Selskabet, der ejer containerskibet, Rickmers Shipmanagement, kan ikke bekræfte oplysningerne, men er i gang med at undersøge sagen, oplyser selskabet til Berlingske Nyhedsbureau.

Det iranske nyhedsbureau Fars skriver, at skibet er blevet tilbageholdt for »ulovlig indtrængen på Irans territorialfarvand«.

Besætningsmedlemmernes nationaliteter er endnu ukendt, men ifølge Reuters er der heller ikke amerikanske statsborgere om bord.

USA og Iran har i forvejen et anstrengt forhold. USAs udenrigsminister, John Kerry, forsøger sammen med resten af Vesten at forhandle en neddrosling af Irans atomprogram på plads inden 30. juni.