Medier: Hjernen bag terrorangreb har forskanset sig i lejlighed

Flere franske og internationale medier beretter, at fransk politi har omringet en lejlighed nær Paris, hvor en eller flere af de mistænkte bag fredagens terrorangreb har forskanset sig. Flere skulle være dræbt ved aktionen.

Foto: IAN LANGSDON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den store politiaktion, der i de tidlige morgentimer udspiller sig i Paris-bydelen Saint Denis, er angiveligt et led i jagten på Abdelhamid Abaaoud, der menes at være manden, der udtænkte en række blodige terrorangreb i den franske hovedstad fredag aften.

Det fortæller en anonym politikilde til nyhedsbureauet AFP ifølge flere internationale medier.

Angiveligt skulle Salah Abdeslam og en anden mand, som er eftersøgt i forbindelse med angrebene, også befinde sig i lejligheden, skriver The Guardian. Men disse oplysninger er ikke bekræftet fra politiets side.

Ifølge flere internationale medier høres der fortsat eksplosioner ved aktionen, hvilket kan tyde på, at politiet er ved at storme lejligheden.

Mindst to personer har angiveligt mistet livet i forbindelse med politiaktionen, og der er forlydender i de franske medier om en tredje dræbt. Om det er betjente eller terrormistænkte, der er dræbt, er ikke oplyst på nuværende tidspunkt.

Tidligere natten til onsdag var der meldinger om skyderier under en politiaktion i Saint-Denis - et distrikt omkring ti kilometer nord for centrum af Paris.

Vejene ind til området blev tidligt onsdag morgen spærret af politiet. Det er det samme område, hvor det franske nationalstadion, Stade de France, er placeret - det stadion var et af målene for fredagens terrorangreb, hvor tre selvmordsbombere slog til.