Medie: Xi og Putin deltager ved G20-topmøde på Bali

Den indonesiske præsident siger, at både Vladimir Putin og Xi Jinping kommer til næste G20-topmøde på Bali.

Den indonesiske præsident, Joko Widodo, fortæller i et interview, at både Ruslands præsident og Kinas præsident har tænkt sig at deltage ved det kommende G20-topmøde på Bali i Indonesien. (Arkivfoto). – Foto: The Presidential Office Of Ukrai/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: The Presidential Office of Ukrai
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, og den russiske præsident, Vladimir Putin, planlægger begge at deltage i et G20-topmøde, der finder sted på Bali i Indonesien senere i år.

Det oplyser den indonesiske præsident, Joko Widodo, i et interview med mediet Bloomberg News.

»Xi kommer. Præsident Putin har også sagt til mig, at han vil komme,« siger Joko Widodo i interviewet ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

De to landes udenrigsministre var til stede ved et andet topmøde på Bali i juli. Næste topmøde finder sted 15. og 16. november.

G20 er en samling af verdens største økonomier.

Ifølge NTB har Bloomberg News forsøgt at få en kommentar fra den kinesiske regering. Xi har ikke rejst uden for Kina, siden coronapandemien brød ud.

En Kreml-talsperson har overfor mediet afvist at kommentere Joko Widodos udtalelser.

Ifølge det statslige, russiske nyhedsbureau Tass lyder det torsdag fra den russiske regering, at Putin og Widodo har talt i telefon sammen. Her har de blandt andet talt om forberedelser forud for G20-mødet.

Tass skriver yderligere, at en talsperson fra Kreml tidligere har udtalt, at Putin endnu ikke har besluttet sig for, om han vil deltage fysisk eller via et videolink.

Den indonesiske præsident har forsøgt at mægle i konflikten mellem Ukraine og Rusland. Han har været under pres fra flere vestlige lande, som ønsker Ruslands invitation til topmødet trukket tilbage.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har sagt, at hans deltagelse ved mødet afhænger af, hvem der ellers kommer. Det kan altså blive første gang, at Zelenskyj og Putin står ansigt til ansigt, siden krigen i Ukraine brød ud 24. februar i år.

I interviewet med Bloomberg kommer Joko Widodo ifølge NTB også ind på spændingerne mellem USA og Taiwan, som er eskaleret siden den amerikanske toppolitiker Nancy Pelosis besøg i Taiwan. Den indonesiske præsident kalder spændingerne for »virkelig foruroligende«.

/ritzau/