Medie: USA er klar til at affyre missiler mod Nordkorea

Flere efterretningskilder siger til NBC News, at USA er klar til at affyre missiler mod styret.

FILE PHOTO - The aircraft carr
Hangarskibet USS Carl Vinson blev tidligere på ugen omdirigeret til området ud for den koreanske halvø. Reuters/Handout
Læs mere
Fold sammen

Washington D.C.. USA er klar til at affyre krydsermissiler mod Nordkorea, hvis styret gennemfører flere atomprøvesprængninger.

Det siger flere højtstående anonyme amerikanske efterretningskilder til NBC News.

Det nordkoreanske styre har tidligere på ugen advaret om, at "en stor begivenhed" er nært forestående.

Amerikanske embedsmænd har spekuleret i, at styret muligvis har planlagt en ny atomprøvesprængning - måske allerede i den kommende weekend.

Efterretningskilder oplyser over for NBC News, at USA har placeret to flådefartøjer i området ud for den koreanske halvø.

En af dem befinder sig knap 500 kilometer fra det nordkoreanske testområde.

De amerikanske fartøjer er i stand til at affyre såkaldte Tomahawk-krydsermissiler. Det var samme type missil, der blev anvendt i det amerikanske angreb mod en syrisk luftbase i forrige uge.

Tidligere på ugen oplyste det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, at hangarskibet USS Carl Vinson havde sat kursen mod området ud for Nordkoreas kyst.

Pentagon afviser torsdag aften at kommentere NBC News' oplysninger.

Årsagen er, at ministeriet ikke ønsker at diskutere fremtidige operationer "eller spekulere i eventuelle scenarier i offentligheden", skriver Reuters.

- Kommandørerne overvejer altid en bred palet af muligheder for at sikre sig mod uforudsete hændelser, siger Dana White, talskvinde fra Pentagon.

Torsdag oplyste overvågningsgruppen 38 North, at Nordkorea er klar til en atomtest ved et testanlæg i den nordlige del af landet.

Testområdet Punggye-ri er forberedt og klart, oplyste gruppen ifølge AFP.

I sidste uge afsendte Nordkorea et ballistisk missil over Det Japanske Hav.

Det har fået USA til at frygte for, at man fra Pyongyang snart vil være klar til at udvikle et missil, der vil være i stand til at ramme USA.

Siden har der været spekulationer om, hvorvidt Nordkorea vil gøre klar til den sjette atomtest lørdag for at markere 105 års fødselsdagen for landets grundlægger, Kim Il Sung.

/ritzau/

Laes mere