Medie: Trumps søn vidste, at Rusland ville skade Hillary Clinton for at hjælpe hans far

Før et møde mellem Donald Trumps søn og en russisk advokat i juni sidste år fik Trump Jr. at vide, at advokaten var forbundet med det russiske styre, som ville hjælpe Donald Trump, skriver New York Times. Donald Trump Jr. erkender, at mødet fandt sted.

Donald Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., er blevet blandet ind i undersøgelsen af båndene mellem Trumps præsidentkampagne og det russiske styre. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHAWN THEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Donald Trumps søn, Donald Trump Jr., mødtes i juni sidste år med en russisk advokat for at modtage skadelige oplysninger om Hillary Clinton.

Det beskrev New York Times i weekenden, hvorefter Donald Trump Jr. mandag erkendte, at mødet havde fundet sted.

Trump Jr. glemte dog at fortælle, at han også havde fået at vide, at den russiske advokat var forbundet med det russiske styre i Moskva. Det skriver New York Times.

Avisen har talt med tre forskellige kilder, som alle kender til en mailkorrespondance mellem Donald Trump Jr. og den tidligere tabloid-journalist Rob Goldstone, som stod for at arrangere mødet.

Ifølge de tre kilder indikerer Rob Goldstone i en mail til Trump Jr., at det var det russiske styre, der stod bag de informationer, som den russiske advokat ville give ham for at hjælpe Donald Trumps kampagne. Og det kan være en vigtig oplysning for den undersøgelseskomite, der ser nærmere på båndene mellem Rusland og det amerikanske præsidentvalg, skriver New York Times.

Donald Trump Jr. har selv tweetet flittigt det seneste døgn. På det sociale medie understreger han bl.a., at han vil hjælpe undersøgelseskomiteen med at fortælle, hvad han ved.

Samtidig har han linket til en række artikler, der fortæller, at der ikke er noget at komme efter, ligesom han gør det klart, at han ikke ser noget underligt i, at en kampagnemand mødes med en kilde for at modtage informationer om ens politiske modstander.

»Klart, at jeg er den første nogensinde på et kampagnehold, der har lyttet til informationer om en modstander… Førte ingenting med sig, men blev nødt til at lytte,« tweetede Trump Jr. mandag.

Trump Jr. var en aktiv spiller under sin fars præsidentkampagne, hvor han mødtes med mange forskellige folk. I dag styrer han familiefirmaet Trump Organization sammen med sin lillebror, Eric.

Han har nu hyret en advokat, som over for flere medier understreger, at Donald Trump Jr. ikke har gjort noget forkert og vil samarbejde med undersøgelseskomiteen.

Præsident Trump har endnu ikke kommenteret historien om sønnens møde med den russiske advokat.