Medie: Trump ville benåde grænsechef i tilfælde af lovbrud

Hvis grænsechef brød loven og lukkede grænse for asylansøgere, ville han blive benådet, siger kilder.

Washington D.C.. USA's præsident, Donald Trump, har angiveligt fortalt chefen for de amerikanske grænsemyndigheder, at han ville blive benådet, hvis han blev retsforfulgt for at bryde amerikansk lovgivning og forbyde asylansøgere adgang til USA.

Det siger højtstående kilder i Trump-administrationen til tv-stationen CNN.

Bemærkningen om en eventuel benådning faldt under et besøg ved grænsen til Mexico for en uge siden.

Ifølge kilderne skulle Trump have sagt til Kevin McAleenan, der på det tidspunkt var leder af de amerikanske grænsemyndigheder, CBP, at han ville blive benådet "hvis nu han skulle komme i juridiske problemer ved at lukke grænsen", skriver CNN.

McAleenan er siden blevet gjort til fungerende minister for national sikkerhed.

Trumps kommentar kommer, samtidig med at han har truet med at lukke grænsen helt for at forhindre den seneste tids stigning i antallet af migranter, der kommer fra Syd- og Mellemamerika.

Under besøget ved grænsen skulle præsidenten også have sagt til flere menige grænsevagter, at de ganske enkelt skulle undlade at behandle anmodninger om asyl.

Ifølge flere amerikanske medier vil dette dog stride imod amerikansk lovgivning.

Trump har i længere tid udtalt sig meget kritisk om det stigende antal migranter, der ulovligt forsøger at krydse grænsen til Mexico.

Fredag beskyldte han Demokraterne i Kongressen for at forhale lovgivning, der skal gøre det sværere for migranter at komme ind i landet og samtidig øge deportationer.

Samtidig truede han med at placere uregistrerede migranter i de såkaldte tilflugtsbyer, storbyer hvor myndighederne ikke håndhæver nationale migrationslove.

Disse byer ledes for størstedelens vedkommende af demokrater.

- Den radikale venstrefløj elsker åbne grænser og åbne arme. De vil elske det, skrev præsidenten på Twitter.

/ritzau/