Medie: Trump-tilhængere fabrikerede sex-anklager mod homoseksuel præsidentkandidat

To Trump-tilhængere forsøgte at få unge republikanere til at anklage den demokratiske, åbent homoseksuelle og yderst populære præsidentkandidat Pete Buttigieg for seksuelle overgreb. Men de blev afsløret.

Flere republikanske unge mænd er blevet bedt om at fremsætte falske anklager mod den demokratiske og åbent homoseksuelle præsidentkandidat Pete Buttigieg. Nu er mændene bag fupnummeret afsløret. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL New
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mayor Pete, som den populære demokratiske præsidentkandidat Pete Buttigieg kaldes, er en trussel mod Trump.

Så stor en trussel, at lobbyister nu har søsat en smædekampagne mod ham med et mislykket forsøg på at få ham anklaget for seksuelle overgreb. Det skriver det amerikanske medie Daily Beast.

De to Trump-tilhængere, lobbyisten Jack Burkman og en såkaldt internet troll ved navn Jacob Wohl, har ifølge Daily Beast henvendt sig til flere unge republikanske mænd for at få dem til at rejse falske anklager mod den åbent homoseksuelle præsidentkandidat Pete Buttigieg.

En anonym republikaner har fortalt Daily Beast, at han er blevet kontaktet af Wohl og Burkman. De forsøgte at overbevise ham om, at han burde anklage Buttigieg for at have forgrebet sig på ham, mens han var for fuld til at give samtykke – selv om noget sådant aldrig er sket – fordi Buttigieg var en »trussel« mod Trumps genvalg.

Den anonyme republikaner optog hele mødet på bånd, og lydoptagelsen bekræfter hans historie, skriver Daily Beast.

Pete Buttigieg er borgmester i byen South Bend i Indiana, og siden han meldte sig som en af demokraternes mulige udfordrere til Trump, har han bevæget sig opad i meningsmålingerne over de mest populære kandidater til posten.

Republikaneren er formentlig ikke den eneste, der er blevet bedt om at anklage Buttigieg for seksuelle overgreb. Mandag var der en anden person, der under navnet Hunter Kelly, skrev på netmediet Medium, at Buttigieg havde udsat ham for et seksuelt overgreb.

Historien blev dog få timer senere trukket tilbage, og Hunter Kelly skrev på sine sociale medie-profiler, at han aldrig var blevet udsat for seksuelle overgreb. Historien, der florerede på Medium og Twitter, var fabrikeret af Jacob Wohl, der havde lovet ham gaver til gengæld for at lægge navn til historien, forklarede han.

Både Burkman og Wohl nægter dog, at de skulle have fabrikeret historien. De to Trump-tilhængere er også tidligere blevet afsløret i at fabrikere sex-anklager mod Robert Mueller, der i to år har efterforsket, om Trump konspirerede med Rusland under valgkampen i 2016.

Mens det for få år siden stadig var utænkeligt for mange amerikanere at have en præsident, der som Buttigieg både er åbent homoseksuel og gift, viser meningsmålinger nu, at 70 procent af amerikanerne intet har imod at have en homoseksuel præsident, har Washington Post beskrevet.

Det betyder dog formentlig ikke, at valgkampen bliver helt fri for homofobi, mener Elliot Imse, kommunikationsdirektør for LGBT-gruppen Victory Fund. Det er de falske anklager et klart eksempel på, fortæller han til Washington Post:

»At de vælger at fremhæve Pete Buttigieg ud af alle præsidentkandidaterne er et tydeligt tegn på, at de forsøger at profitere på trætte stereotyper om homoseksuelle mænd som sexforbrydere,« siger han.

Buttigieg affærdigede allerede mandag beskyldningerne.

»Jeg er sikker på, det ikke bliver den eneste gang, at nogen forsøger at opdigte noget om mig. Men det vil ikke vælte os. Politik kan være beskidt nogle gange, men du må se det i øjnene, når du vil være præsident,« sagde han ifølge USA Today.

Trumps valgkampagne for 2020 har taget afstand fra både Wohl og Burkman, efter deres fupnummer er blevet afsløret.

»Dette havde intet at gøre med vores kampagne, og vi fordømmer falske anklager, uanset om de er imod præsidentkandidater eller nominerede højesteretsdommere,« lød det fra kommunikationsdirektøren i Trumps kampagne med en slet skjult henvisning til de anklager, der blev rejst mod højesteretsdommer Brett Kavanaugh i fjor.